Τα αγαπημένα μας ποπ-κορν με άλλη ματιά…

Και σε ποιους δεν αρέσουν τα ποπ-κορν. Αν αρχίσεις να τα τρως δεν μπορείς να σταματήσεις. Το χέρι πάει αυτόματα μέσα στο μπολ. Αυτές τις ημέρες που κάνει κρύο και είμαστε με την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι, διαλέξαμε και σάς  προτείνουμε τρεις γευστικές παραλλαγές της κλασσικής συνταγής. Είναι πολύ γευστικές και ξεφεύγουν της πεπατημένης.

Πίτσα-ποπ κορν

Ποπ κορν και πίτσα μαζί; Γίνεται!
Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 6 κουταλιές της σούπας ποπ κορν, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας, ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο multi, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά, ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο, 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό.
Εκτέλεση: Βάλτε το λάδι και το ποπ κορν σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, κλείστε το καπάκι, κινήστε τη και συνεχίστε να την κινείτε. Μαγειρέψτε το ποπ κορν μέχρι να αρχίσει να σταματάει να πετάγεται, φτάνοντας στα 3-4 δευτερόλεπτα από το ένα πέταγμα στο άλλο και τότε βάλτε το σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε το πέστο ντομάτας, αφήνοντας για 2-3 λεπτά. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε τη ρίγανη, το αλάτι σκόρδου, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και αφήστε το στο πλάι. Περιχύστε το βούτυρο με το πέστο στα ποπ κορν και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα. Στη συνέχεια, προσθέστε και το μείγμα με τη ρίγανη και τα υπόλοιπα, αφήνοντας για το τέλος το τυρί και τον βασιλικό.

Ποπ κορν με τυρί και μανιτάρια

Φτιάξτε ένα φουλ γεύμα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη στο λεπτό!
Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια porcini, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ, 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 1 φλιτζάνι τυρί gruyere (ή άλλο της αρεσκείας σας) τριμμένο και 7 κουταλιές της σούπας ποπ κορν.
Εκτέλεση: Φτιάξτε το ποπ κορν όπως στην παραπάνω συνταγή και χτυπήστε ή αλέστε τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε στο μείγμα το μαϊντανό και το αλάτι και χτυπήστε το πάλι. Λιώστε το βούτυρο και περιχύστε το στα ποπ κορν, ανακατεύοντάς τα και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τέλος το τριμμένο τυρί.

Ποπ κορν με σοκολάτα

Αλμυρό και γλυκό μαζί: ο απόλυτος πειρασμός!
Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι ποπ κορν, 100 γραμμάτια λευκή σοκολάτα, 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση: Φτιάξτε τα ποπ κορν όπως στις παραπάνω συνταγές και μόλις είναι έτοιμα, απλώστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και πασπαλίστε τους λίγο αλάτι. Λιώστε τη σοκολάτα – και τη λευκή και τη μαύρη- σε μπεν μαρί και όταν είναι έτοιμη, περιχύστε τη στα ποπ κορν σας και ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει παντού. Αφήστε λίγη ώρα να κρυώσει και είστε έτοιμοι!

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!