Τα κόκκινα εσώρουχα την Πρωτοχρονιά!

 

hbiujol

 

Το έθιμο με τα κόκκινα εσώρουχα δεν έρχεται από πολύ μακριά αλλά μόλις από τη γειτονική Ιταλία. Κάθε Ιταλός και Ιταλίδα που σέβεται τον εαυτό του, στις 31 του Δεκέμβρη θα φορέσει κόκκινο εσώρουχο, για να υποδεχτεί το νέο έτος με τους καλύτερους οιωνούς και με μπόλικη τύχη. Αναγνωρισμένοι διεθνώς για το ιταλικό γούστο και τη μόδα τους , κατάφεραν να μεταδώσουν το έθιμο αυτό σε πολλές άλλες χώρες, από στόμα σε στόμα.

 

Η παράδοση για την ακρίβεια ξεκινάει από το μεσαίωνα και θέλει τους άντρες στην Ιταλία να τοποθετούν ένα κόκκινο ύφασμα πάνω τους για να προστατέψουν τους ‘’οικογενειακούς θησαυρούς’’ από τις κακές μάγισσες που έκαναν την εμφάνιση τους τα μεσάνυχτα στους δρόμους του χωριού, για να ρίξουν κατάρες και να προκαλέσουν μπελάδες!

 

Το κόκκινο χρώμα θεωρείται τυχερό και λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και ευτυχία. Θεωρείται ακόμη ότι διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια. Με το να κάνεις δώρο σε κάποιον κόκκινα εσώρουχα του εύχεσαι κατά συνέπεια καλή τύχη και μια πλούσια και ικανοποιητική χρονιά. Ωστόσο αν η τσέπη σας δεν αντέχει να αγοράσει για δώρα τα πανάκριβα εσώρουχα , με ένα ζευγάρι από το τοπικό μαγαζί της γειτονιάς σας το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Μην ξεχάσετε να ψωνίσετε για τον εαυτό σας φυσικά. (Οι Ιταλοί ντύνουν ολόκληρη την οικογένεια στα κόκκινα!) Αν ντρέπεστε να πάρετε εσώρουχα , ψωνίστε για τους αγαπημένους σας κάτι παρεμφερές ένα κόκκινο φανελάκι, για παράδειγμα.

 

Οι ελληνίδες ως επί των πλείστον τηρούν το εθιμοτυπικό με τα κόκκινα εσώρουχα την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Τις μέρες αυτές δυσκολεύεσαι να βρεις στα καταστήματα εναπομείναντα κόκκινα εσώρουχα καθώς όλες οι γυναίκες θέλουν να ψωνίσουν τελευταία στιγμή το ‘’γούρι’’ τους. Η παράδοση λέει πως αν η πρώτη μέρα του χρόνου σε βρει να φοράς κόκκινο πάνω σου, η χρονιά σου θα συνεχιστεί με μια πλούσια ερωτική ζωή και ευημερία. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει , όμως αν θέλετε να τιμήσετε τα έθιμα και τις παραδόσεις, επιλέξτε τη μέρα αυτή ένα κόκκινο εσώρουχο κάτω από το φόρεμα σας!

 

Καλή Χρονιά!

 

Comments

comments