Κάποιες τροφές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη θερμογένεση, έτσι κυριολεκτικά καις θερμίδες ενώ μασάς.Τροφοδότησε τον μεταβολισμό σου με τις παρακάτω τροφές και εκτόξευσε την καύση λίπους.Τρώγοντας σωστά και λαμβάνοντας όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, εξασφαλίζεις αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να διατηρεί υψηλό μεταβολισμό. Για να διασπαστούν οι υδατάνθρακες, καίγονται περίπου 5-15% των θερμίδων που καταναλώνεις από αυτούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την πρωτεΐνη είναι 20-30%.
Δημητριακά ολικής άλεσης
Το σώμα σου καίει σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες για να διασπάσει τις τροφές ολικής άλεσης (ειδικά αυτές που είναι πλούσιες σε ίνες όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι) απ ότι τις επεξεργασμένες τροφές.
Άπαχο κρέας
Η πρωτεΐνη έχει υψηλό θερμογενικό αποτέλεσμα. Καις περίπου το 30% των θερμίδων που περιέχει η τροφή που καταναλώνεις, κατά την διαδικασία της πέψης (άρα ένα φιλέτο κοτόπουλο 300 θερμίδων απαιτεί περίπου 90 θερμίδες για να διασπαστεί από τον οργανισμό σου).
Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών
Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, σε βοηθάνε να διατηρήσεις και να χτίσεις μυική μάζα, απαραίτητα για να διατηρήσεις ένα ισχυρό μεταβολισμό.
Πράσινο τσάι
Η κατανάλωση 4 ποτηριών πράσινου τσαγιού την ημέρα βοήθησαν ανθρώπους να χάσουν περισσότερα από 3 κιλά σε 8 εβδομάδες. Το στοιχείο EGCG στο πράσινο τσάι είναι αυτό που ευθύνεται αφού προσωρινά επιταχύνει τον μεταβολισμό.
Φακές
Ένα φλιτζάνι περιέχει 35% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου, καλά νέα αφού περίπου το 20% των ανθρώπων πάσχουν από σιδηροπενία. Όταν παρουσιάζεται έλλειμμα ενός διατροφικού συστατικού, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει καθώς ο οργανισμός δεν έχει αυτά που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Καυτερές πιπεριές
Η καψαϊκίνη, το συστατικό που δίνει στις καυτερές πιπεριές τον καυτερό τους χαρακτήρα, αυξάνει την θερμοκρασία στο σώμα σου και έτσι καις περισσότερες θερμίδες. Μπορείς να προσλάβεις την καψαϊκίνη τρώγοντας τες ωμές, μαγειρεμένες ή αποξηραμένες.
Προσπάθησε να τρως καλούς υδατάνθρακες όπως:
1. Δημητριακά ολικής αλέσεως
2. Ψωμί ολικής αλέσεως
3. Φρούτα
4. Λαχανικά
5. Ρύζι ολικής αλέσεως
6. Βρώμη
7. Κριθάρι
8. Ξερά φασόλια
9. Φακές
10. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως