Το κακάο φαίνεται να είναι αφέψημα με ευεργετικές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδινών, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία του ήπατος.
Μειώνει την όρεξη και βοηθά στην απώλεια βάρους
Βοηθά με την καρδιαγγειακή υγεία
Προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την πήξη του αίματος
Βοηθά στη ρύθμιση καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσης
Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.
Βοηθά στην προστασία από την περιβαλλοντικές και μεταβολικές τοξίνες
Δρα ως αντικαταθλιπτικό και εξισορροπεί τη διάθεση
Εξισορροπεί τη χημεία του εγκεφάλου
Χτίζει γερά οστά
Βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου
Βοηθά στην βελτίωση της ικανότηταςς εστίασης και την εγρήγορση
Αποτοξινώνει το σικώτι
Βοηθά στην υγιή λειτουργία του παγκρέατος
Διευκολύνει την αντι-γήρανση και αναζωογόνηση!