Ταξίδι: Υψηλή γαστρονομία και αστρονομικά ποσά στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου!

gastronomia

Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών αλλά και της υψηλής γαστρονομίας είναι καιρός να σάς ξεναγήσουμε στα καλύτερα και ωραιότερα εστιατόρια του κόσμου.

Πρόκειται για πανέμορφους χώρους γεμάτους χλιδή και προσοχή στην παραμικρή πολυτέλεια.

Δεν απευθύνονται σε κοινούς θνητούς αλλά στους έχοντες αρκετά χρήματα για ξόδεμα. Ο μέσος όρος απόδειξης για 11 πιάτα 2 ατόμων ανέρχεται στα 650€. Όλα τα εστιατόρια διαθέτουν 3 αστέρια Michelin*.

Τόσο ο περιβάλλον χώρος όσο και ο τρόπος που παρουσιάζονται όλα τα εδέσματα θα σάς αφήσει άφωνους! Αν ταξιδέψετε και είστε από τους τυχερούς που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους αυτήν τη μοναδική εμπειρία πολυτέλειας θα μείνετε άφωνοι!

Crissier στο Hοtel de Ville, Ελβετία: 

Στην κουζίνα βρίσκεται ο chef Franck Giovannini, ο οποίος μαθήτευσε στον προκάτοχό του Violier και εξακολουθεί να διατηρεί το στιλ του σε ένα μενού γευσιγνωσίας από 11 πιάτα, μεταξύ των οποίων και το καβούρι καρυκευμένο με πικάντικο βασιλικό ή μοβ αγκινάρες. Ένα γεύμα για δύο με 11 πιάτα κοστίζει 670 ευρώ.

Saison, Σαν Φραντσίσκο στην Καλιφόρνια:

Το εστιατόριο διαθέτει τρία αστέρια. Η κουζίνα, «γαλλοποιημένη» αλλά καινοτόμος βασίζεται σε τοπικά προϊόντα που συλλέγουν από το δικό τους κήπο. Το μενού των 8 με 10 πιάτων για δύο άτομα στα 680 ευρώ.

Le Meurice Alain Ducasse, Παρίσι, Γαλλία: 

Το εστιατόριο έχει τον πλούσιο διάκοσμο ενός παλατιού, αντάξιο των Βερσαλλιών, και στο μενού του περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ όπως αστακό, λαχανικά μαγειρεμένα σε κρούστα αλατιού ή ψητό κοτόπουλο με μανιτάρια Morel και άγριο σκόρδο.Το μενού των πέντε πιάτων για δύο άτομα φτάνει τα 708 ευρώ.

L’Arpėge, Παρίσι: 

Το Oeuf a la Coque είναι το πιο διάσημο πιάτο του εστιατορίου, μαγειρεμένο από τον Γάλλο σεφ Alain Passard. Διαθέτει τρία αστέρια Michelin και ο κόσμος προσέρχεται σ’ αυτό σαν να είναι η Μέκκα της γαστρονομίας. Τ

ο μενού του L’Arpėge περιλαμβάνει κυρίως πιάτα με λαχανικά που παράγονται στον κήπο του εστιατορίου, που έχει έκταση πέντε στρεμμάτων στις όχθες του Σηκουάνα. Το μενού των 12 πιάτων για 2 άτομα φτάνει τα 725 ευρώ.

Alain Ducasse στο Plaza Atheneé: Το εστιατόριο, διατηρεί τα τρία αστέρια Michelin και το μενού των πέντε πιάτων για δύο άτομα κοστίζει 726 ευρώ.

Guy Savoy, Παρίσι: 

Βρίσκεται κοντά στη διάσημη Ιλ ντε λα Σιτέ. Στο μενού γευσιγνωσίας του μην χάσετε τη σούπα αγκινάρας με μαύρη τρούφα, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα. Το μενού των 11 πιάτων για 2 άτομα κοστίζει 735 ευρώ.

Joel Robuchon, Las Vegas, Nevada:

Το εστιατόριο διαθέτει τρία αστέρια Michelin είναι γνωστό για το χαβιάρι από Osetra. Τιμή μενού 18 πιάτων για δύο άτομα 760 ευρώ.

Kitcho Arashiyama Honten, Κιότο, Ιαπωνία:

Κάθε πιάτο που σερβίρεται εκεί -με προϊόντα τοπικά και της κάθε εποχής- είναι ένα έργο τέχνης. Το εστιατόριο προσφέρει θέα στο κοντινό ποτάμι και τους απότομους λόφους γύρω από την περιοχή. Μενού 12 πιάτων για 2 άτομα 836 ευρώ.

Masa, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ:

Από το μπαρ οι πελάτες έχουν θέα στην ανοιχτή κουζίνα και μπορούν να παρακολουθήσουν τον σεφ να ετοιμάζει τα πιάτα που σερβίρονται, κάνοντας την εμπειρία της γευσιγνωσίας μοναδική, εφόσον διαθέσετε 1.017 ευρώ για 2 άτομα σε ένα μενού των 20 με 25 πιάτων.

Ultraviolet, Σανγκάη, Κίνα: Ένα μενού γευσιγνωσίας από 20 έως 25 πιάτα, που συνοδεύεται από μουσική και θέαμα. Το μενού για δύο άτομα φτάνει τα 1.489 ευρώ.

Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία: 

Για τρεις ώρες, μόνο 12 άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που συνοδεύεται από όλα τα είδη των παιχνιδιών: γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, προβολές 360 μοιρών, τα φώτα νέον στα τραπέζια και τα πιάτα που δημιουργούνται με πειραματικές τεχνικές. Για να το απολαύσετε τα 13 πιάτα του μενού θα πρέπει να διαθέσετε για σας και το ταίρι σας 2.790 ευρώ.


*Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο γνωστό Ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος απονέμει τα περίφημα και διάσημα αστέρια Michelin.

Comments

comments