“Θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου βαρέθηκα να είμαι σύζυγος και μητέρα”

spoudes

Μπορεί η δική μου ιστορία ζωής να σάς σοκάρει. Όμως, ξέρω πολλούς ανθρώπους που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και δεν ακολουθούν τα όνειρά τους.

Εγώ έμεινα έγκυος στα 22 μου λίγο πριν το πτυχίο μου στη νομική. Παντρεύτηκα και αφοσιώθηκα στον άντρα μου, το παιδί μου και την οικογένειά μου. Άφησα τις σπουδές μου γιατί δεν είχα καμία απολύτως βοήθεια από γονείς ή πεθερικά.

Πέρασαν τα χρόνια αλλά ο καημός μου έμεινε μέσα στη ψυχή μου. Θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου γιατί βαρέθηκα να είμαι μόνο σύζυγος και μητέρα.

Ο άντρας μου εξελίχθηκε, έκανε διδακτορικό και εγώ έμεινα πίσω. Πλήρωσα πολύ ακριβά τις επιλογές μου, αν και δε μετανιώνω για τη γέννηση του παιδιού μου.

Φέτος, η κόρη μου τελειώνει το σχολείο και καλώς εχόντων θα ξεκινήσει και εκείνη να σπουδάζει. Θέλω να καθίσω εκ νέου στα έδρανα και να γυρίσω το χρόνο πίσω.

Με ένα μαγικό τρόπο να νιώσω τη ξεγνοιασιά της νεότητας μου.

Ονειρεύομαι να ολοκληρώνω τις σπουδές μου και να ασκήσω το επάγγελμα της δικηγόρου.

Ο άντρας μου με κοροϊδεύει και με αποθαρρύνει λέγοντάς μου πως αργά το σκέφτηκα και θα γελούν φίλοι και συγγενείς με τα καμώματά μου.

Στον αντίποδα, εγώ έχω στόχους και βλέψεις για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου.

Είναι ένα χρυσό κλουβί που με πνίγει και δε μου δίνει ικανοποίηση.

Θέλω να ζήσω,να ονειρευτώ και να επενδύσω σε μένα. Εδώ γέροι άνθρωποι πάνε σχολείο και μορφώνονται, γιατί όχι και εγώ! Τι λέτε;

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η απόφαση της φίλης μας και η όρεξή της για ζωή!

Εμείς θα της πούμε… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Παλιότερα, είχαμε φιλοξενήσει μία αντίστοιχη ιστορία αναγνώστριας, απολαύστε την!

Φοιτήτρια ετών… 40!

Comments

comments