Θρεπτική ψαρόσουπα-βάλσαμο για το κρύο

Αυτός ο χειμώνας συγκαταλέγεται στους πιο κρύους των τελευταίων ετών. Μια ζεστή σούπα, πάντα κάνει καλό στον οργανισμό διότι προσφέρει ποικιλία βιταμινών από λαχανικά και ψάρι και παράλληλα ζεσταίνει το σώμα μας. Μια ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο δεν κοστίζει πολύ ακριβά και αξίζει να την ετοιμάσετε για εσάς και την οικογένειά σας.

Υλικά συνταγής

1 μεγάλο κοκκινόψαρο
2 κρεμμύδια ξερά
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
3 λίτρα νερό
1½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 αυγό
2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Σε στενή, βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και το σέλινο.
2. Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το ψάρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.
3. Αφού βράσει το ψάρι, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.
4. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά.
5. Αφού σβήσουμε την εστία χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!