Τα ραντάρ μας το έχουν καταγράψει: προς το παρόν, το 2017 κυριαρχείται από δημιουργικές τάσεις στα βρώσιμα. Μη συμβατικά βρώσιμα, που δείχνουν λιγουρευτά, αλλά και η εμπειρία της απόλαυσής τους είναι αξέχαστη.
Μια από τις πλέον πρόσφατες «αξέχαστες» τάσεις είναι μια γκόθικ βάφλα χωνάκι, ένα μαύρο παγωτό χωνάκι. Ναι, μαύρο παγωτό!
Για την ώρα, διαθέσιμο στο Λος ‘Αντζελες, στο παγωτατζίδικο «Little Damage» (σ.σ. «Μικρή Ζημιά», η επωνυμία του παγωτατζίδικου. Τυχαίο;).
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κλασικό παγωτό που με γάλα, κρέμα, αυγά και ζάχαρη αλλά και πάστα μαύρου σουσαμιού με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.
Το συγκεκριμένο γλύκισμα μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα Little Damage Ice Cream Shop στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
Όπως ίσως να έχετε ήδη παρατηρήσει, το μαύρο παγωτό έχει κάνει πάταγο στο Instagram. Και όπως γράφουν όσοι το έχουν δοκιμάσει, το μαύρο παγωτό που έχει γεύση αμυγδάλου είναι πολύ απαλό και όπως η εμφάνιση του, έτσι και η γεύση του είναι υπέροχη!
Οι εγκέφαλοι πίσω από αυτήν την έμπνευση δεν χρησιμοποιούν χρωστικές ουσίες για το «γκόθικ» παγωτό. Χρησιμοποιούν ενεργό ξυλάνθρακα (ο οποίος συχνά χρησιμοποιείται για την απορρόφηση βλαβερών ουσιών το ανθρώπινο σώμα). Κατά συνέπεια, υγεία!
Αλλά και καινούργιες γεύσεις από τα εφευρετικά μυαλά του «Little Damage»: mango sticky rice, beet, unicorn tears, κι άλλες, κι άλλες. Και ως topping, fruity pebbles ή caramel popcorn.