Τι εστί πρότυπο ομορφιάς και πώς μας επηρεάζει!

Η Βελγίδα σκιτσογράφος Planet Prudence αποφάσισε να διακωμωδήσει τα γυναικεία προβλήματα της γυναίκας μέσα από καθημερινές καταστάσεις που βιώνουμε όλες μας. 30 υπέροχα σκίτσα μάς δείχνουν πως  η ζωή μιας γυναίκας διαφέρει κατά πολύ από την εικόνα της illustration έκδοσης που παρουσιάζουν τα περιοδικά και τα sites.

Βασανιζόμαστε από έλλειψη αυτοπεποίθησης, βουλιμία,  πόνους περιόδου, νιώθουμε κάποιες στιγμές πως δεν είμαστε αρεστές και πάει λέγοντας. Ο καθρέπτης παρουσιάζει σκληρές ως προς την ακρίβεια εικόνες, αμείλικτες και ως προς τα μηνύματα.

Το πέρασμα του χρόνου, η φθορά, η ελκυστικότητα, η σεξουαλικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα και στα εν λόγω σκίτσα σατιρίζονται για τα καλά. Τα αναγνωρισμένα κοινωνικά πρότυπα στις δυτικές κοινωνίες συνδέονται στενά με την αυτοπεποίθηση, το δυναμισμό, την εξουσία, τις ευκαιρίες και την τελειότητα.

Τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται από περιοδικά μόδας, διαφημίσεις και από τον γενικό χώρο της ομορφιάς είναι ικανά να ασκήσουν επιρροή στη γυναίκα. Όμως φίλες μου τα σκίτσα που βλέπετε έχουν ως στόχο να μάς δείξουν πως η καθημερινότητα της γυναίκας σε όλο τον κόσμο διαφέρει από το ροζ περιτύλιγμα που εντέχνως το life style επιβάλει.

Γυναίκες αγαπήστε τον εαυτό σας και αδράξτε την καθημερινότητά σας! Όπως λέει και ο Oscar Wilde: Τίποτα δεν είναι τόσο όμορφο, ώστε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να μην δείξει άσχημο.”

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!