Τι μάς απωθεί και τι πρέπει να κάνουμε όταν η ποιότητα του εστιατορίου δεν είναι η αναμενόμενη;

Πόσες φορές δεν έχουμε πάει σε ένα εστιατόριο και κάποια πράγματα μάς κάνουν αρνητική εντύπωση;  Αυτό το έχουμε ζήσει πολλές φορές στις διακοπές ή σε εστιατόρια που βρίσκουμε μέσα από προσφορές του διαδικτύου.  Ενώ σε πρώτο χρόνο όλα φαντάζουν υπέροχα και η τιμή αλλά και το μενού δίνουν την αίσθηση της ευκαιρίας στη συνέχεια απογοητευόμαστε. Οι λόγοι είναι πολλοί και τα σημάδια όσο και ασήμαντα να φαντάζουν είναι πολύ σοβαρά. Αν παραδείγματος χάρη τα ψάρια στη βιτρίνα είναι λες και είναι πλαστικά και απολιθωμένα, ο χώρος άδειος, ή ο κατάλογος έχει ετερόκλητα είδη.

Τι μάς απωθεί και τι πρέπει να κάνουμε όταν η ποιότητα του εστιατορίου δεν είναι η αναμενόμενη; Ο κατάλογος όσων πρέπει να λάβουμε στα υπόψη είναι μακρύς αλλά αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά:

– Το μαγαζί αν και έχει κράχτη δεν έχει κανέναν πελάτη ενώ τα διπλανά είναι γεμάτα

-Η βιτρίνα είναι γεμάτη με είδη που δείχνουν ψεύτικα σαν πλαστικά

– Τα τραπέζια και οι καρέκλες δεν έχουν άμεσα τακτοποιηθεί και παραμένουν όπως τα άφησαν οι προκάτοχοί σας

–  Επικρατεί αναρχία στην κουζίνα και ακούτε φωνές λες και είστε στην κουζίνα της μαμάς σας

– Τα σερβίτσια δείχνουν ακάθαρτα

– Ο κατάλογος δεν ειδικεύεται σε μια κατηγορία ειδών αλλά έχει από σούσι μέχρι παιδάκια

– Όταν ζητάτε το σούσι που σάς έκανε εντύπωση διαπιστώνετε πως το 80% του καταλόγου δεν υπάρχει για κατανάλωση.

-Οι σερβιτόροι είναι αγενείς και ακάθαρτοι

-Το κακό  και αργό σέρβις
-Κακομαγειρεύμενα φαγητά, πολύωρη καθυστέρηση και κρύο γεύμα
-Η έλλειψη υγιεινών επιλογών στον κατάλογο φαγητών
-Βρόμικες κουζίνες, τραπέζια που δεν έχουν καθαριστεί, ακαθαρσίες κάτω από το τραπέζι

– Βρώμικες τουαλέτες χωρίς χαρτί, σαπούνι και πετσέτες μιας χρήσης που μυρίζουν απλυσιά και έλλειψη απολυμαντικού

Τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια;

Όταν μας συμβεί κάτι τέτοιο α) συμπληρώνουμε το τριπλότυπο δελτίο παραπόνων που υποχρεούται κάθε κατάστημα να έχει. Στο δελτίο παραπόνων καταγράφουμε επώνυμα το παράπονό μας. Κρατάμε ένα αντίγραφο. Το άλλο το κρατά το κατάστημα και το τρίτο αποστέλλεται στη Νομαρχία από τον καταστηματάρχη. Προσέχουμε να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης, να είναι αριθμημένο και να υπογράψει ο υπεύθυνος του καταστήματος ότι το παρέλαβε β) ενημερώνουμε το  ΙΝΚΑ γιατί έτσι ενημερώνουμε και τους άλλους καταναλωτές για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και έτσι όλοι μπορούμε να προστατευτούμε!

ΙΝΚΑ: Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 13, Αθήνα 104 32, Τηλέφωνο: 21 0363 2443

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!