Το “διάβασμα” της μοίρας ως μορφή ψυχανάλυσης…

Της: Έπη Τρίμη

“Η λογική γίνεται παραλογισμός”-όπως λέει και η γνωστή ρήση του Χέγκελ-και “παίζει” με αμείωτους ρυθμούς, ανά τους αιώνες. Οι αστρολόγοι, οι μάγισσες, οι χαρτορίχτρες, τα μέντιουμ, οι καφετζούδες, οι προφήτες, τα ταρό και τα ευχέλαια, τα μάγια και τα ξόρκια, τα θαύματα και τα τάματα, το κάρμα και το φενγκ σούι, ένα πολυποίκιλο μυστικο-εσωτεριστικό νεφέλωμα ανθεί κυριολεκτικά στο διαδίκτυο αλλά και σε κάθε γειτονιά, πλούσια ή λαϊκή.

Τους δε αστολόγους, καφετζούδες, χαρκτορήτρες κλπ επισκέπτονται οι πάντες γιατί διέπονται από ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον. Επισκέπτες πολλοί: Από βουλευτές, υπουργούς, γιατρούς και δικηγόρους, μέχρι «απλοί θνητοί» . Βέβαια ό,τι μας υπόσχονται όλοι αυτοί οι ειδικοί, δε σημαίνει πως είναι και η αλήθεια.

Η ζωή μάς πάει κάπου. Έχει ένα μέλλον και ένα πεπρωμένο. Πώς θα φτάσει εκεί εξαρτάται από τις αποφάσεις που εσείς παίρνετε σήμερα και τις αποφάσεις που πολλοί άλλοι παίρνουν όπως κι εσείς. Όμως, όντως έχετε ένα πεπρωμένο και αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Το πόσο καλά θα τα καταφέρετε μέσα σ’ αυτό το πεπρωμένο εξαρτάται από την εξέλιξή σας και την εξέλιξη των άλλων.

Το παρελθόν τώρα γίνεται πηγή πληροφοριών καθώς χτίζετε το παρόν και το μέλλον. Πάντα προετοιμάζεστε για το μέλλον, ακόμα κι όταν δεν σκέφτεστε το μέλλον.
Το μέλλον, ενώ προβλέπεται, δεν αλλάζει. Λες ότι θα συμβεί κάτι και μ’ αυτό τον τρόπο μπορείς να το αποφύγεις, αλλά δεν μπορείς να αποφεύγεις την ολοκληρωτική κατάσταση ή όλη τη ζωή σου. Λίγα πράγματα μπορείς να αλλάξεις, αν η μοίρα θέλει να σου φέρει αυτό που αποφεύγεις, θα στο φέρει κάποια στιγμή μπροστά σου, είναι το κάρμα. Και παρόλο που δεν μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, μπορείς να την βελτιώσεις, όμως, πάρα πολύ, να την καλυτερέψεις και αυτό είναι τελικά που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Η τύχη δεν έχει χρονικά όρια, σχηματίζεται στο παρόν με την ενέργεια σου, τη δημιουργείς εσύ. Και εκτός από αυτό είναι και οι συγκυρίες, αυτό που λέμε γεννήθηκε τυχερός, δηλαδή ποια είναι η οικογένεια σου, το περιβάλλον που μεγάλωσες, ποιους είχες δίπλα σου.
Η αστρολογία δεν έχει να κάνει με προβλέψεις για το μέλλον, απλώς εξετάζει τα κομβικά σημεία της ζωής του ανθρώπου και ανάλογα δίνει κατευθυντήριες γραμμές.

Η καφεμαντεία στηρίζεται στην πίστη πως το είδος των γραμμών, ο αριθμός των, οι διάφοροι σχηματισμοί και οι χρωματισμοί των στο φλυτζάνι του καφέ προσδιο­ρίζουν το μέλλον του πελάτη. Έτσι το θύμα κινδυνεύει να πέσει σε εξάρτηση, να προσαρμόσει τη ζωή του στα «δεδομένα» της καφεμαντείας, με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Οι χειρομάντεις συμπλέκουν την «επιστήμη» τους με την αστρολογία. Τα «όρη» της παλάμης είναι επτά, λέ­γουν, και το καθένα αντιστοιχεί με ένα από τους επτά πλανήτες (Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ήλιος ο Απόλλων, Ερμής, Άρης και Σελήνη). Ανάλογα μ’ αυτές τις αντι­στοιχίες, υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι ανθρώπων.Για τους χειρομάντες σημασία έχει το σχήμα και η δο­μή του χεριού, το μέγεθος των δακτύλων, το χρώμα, οι γραμμές, τα «όρη» κ.ο.κ.

Η αριθμοσοφία ή αριθμομαντική, βασίζετσαι στη λογική πως κάθε ένας από τους πάνω αριθμούς αποκαλύπτει την προσωπικότητα του ανθρώπου που τον κατέχει.

Tο Διαδίκτυο διαθέτει ιντερνετικές ξεματιάστρες και ψηφιακές καφετζούδες που «προβλέπουν τα μελλούμενα» ή «διώχνουν την κακή ενέργεια»
Μια πρόσφατη εφαρμογή είναι στο Play Store για android και σύντομα και για iphone. Έγινε τον περασμένο Ιούλιο και το app διατίθεται, πέρα από τα ελληνικά, σε αγγλικά, τουρκικά και αραβικά. Η εφαρμογή,έχει χρήστες στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο.Η διαδικασία είναι απλή. Μόλις ο χρήστης “κατεβάσει” και ανοίξει την εφαρμογή και την συνδέσει με το προφίλ του στο Facebook, λαμβάνει δώρο 30 μονάδες. Έπειτα, διαλέγει μία από τις δέκα καφετζούδες, η οποία ανάλογα με τη πείρα της “χρεώνει” διαφορετικές μονάδες. Οι προβλέψεις βγαίνουν ειδικά για τους χρήστες(ανάλογα με τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχουν). Μόλις οι δωρεάν μονάδες εξαντληθούν, ο χρήστης μπορεί να τις ανανεώσει μέσω της εφαρμογής και της Google.

Όποιο και αν είναι το ζητούμενο, η ανθρωπότητα καταφεύγει, σε καιρούς δύσκολους, στη δοξασία και στη μεταφυσική για να παρηγορήσει τους φόβους της….

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!