Το eyeliner είναι το trend της σεζόν! Μάθε όλα τα μυστικά για να το εφαρμόσεις

Το eyeliner είναι το trend της σεζόν!

Στα μάτια συνήθως εφαρμόζουμε  πρώτα τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίσουμε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα. Μπορείς να παραλείψεις  κάποιο από τα παραπάνω βήματα ανάλογα με την ώρα, π.χ. αν είναι πρωί μπορεί να βάλεις λιγότερο μολύβι και περισσότερη μάσκαρα. Όμως το  eyeliner είναι το trend της σεζόν! Το θέμα, όμως, είναι να  βρεις το κατάλληλο για εσένα  και στη συνέχεια να το περάσεις σωστά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου!

maybelline-eyeliner-ultraliner-texture-1x1Οι τύποι eyeliner της αγοράς:

Eyeliner- μολύβι. Είναι εύκολο στην εφαρμογή αρκεί να είναι καλά ξυσμένο για να έχει τέλεια μύτη. Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μουτζούρες στο σταθερό βλέφαρο που δημιουργούνται με το ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι μέτριας έντασης.

Dip-Eyeliner–Black-ReviewEyeliner- μαρκαδόρος. Δίνει δυνατό αποτέλεσμα και είναι πολύ απλό στην εφαρμογή. Ενδείκνυται για αρχάριες γιατί η μύτη του είναι και λεπτή και σταθερή.

Eyeliner σε σκιά. Εφαρμόζεται με πολύ λεπτό πινέλο και δίνει ένα απαλό αποτέλεσμα που ανάλογα με τις επαναλήψεις μπορεί να γίνει όσο πιο έντονο επιθυμείς. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και μερικές φορές οι κόκκοι της σκιάς ενοχλούν στα μάτια.

DIY-Gel-Eyeliner-without-VaselineEyeliner σε gel. Εφαρμόζεται και αυτό με πινελάκι και το αποτέλεσμα του είναι δυνατό, γυαλιστερό και τέλειο.

Υγρό eyeliner. Συνήθως συνοδεύεται από λεπτό πινελάκι. Η ρευστή μορφή του, κάνει την εφαρμογή αρκετά δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει τη προσπάθεια. Η γραμμή, όταν γίνει με σταθερό χέρι θα είναι τέλεια, λεπτή όσο θέλεις και ακριβής.

images

Οδηγίες προς «ναυτιλλομένους»

1. Για να δώσεις ένα πιο έντονο σχήμα στα μάτια, μπορείς να βάλεις eyeliner σε όλο το μήκος του βλεφάρου ανεβάζοντας στο τέλος την κλίση προς τα πάνω.

2. Απέφυγε σκούρο eyeliner στο κάτω βλέφαρο γιατί τείνει να μικραίνει το μάτι. Ένα φωτεινό μολύβι ή σβησμένη σκιά μπορεί να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Αν τραβήξεις μια γραμμή με μολύβι και την σβήσεις με το πινέλο του eyeliner, θα πετύχεις το  ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να μοιάζει το look πολύ σκληρό.

4. Εάν χρησιμοποιήσεις λάθος το eyeliner, τα μάτια σου θα «μετατραπούν» αυτομάτως σε πιο μικρά. Κάνε την αρχή από την εσωτερική γωνία των ματιών και τράβηξε μια γραμμή προς τα έξω. Να προτιμάς τις λεπτές γραμμές, αφού οι παχιές μπορούν να φέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!