Τα χέρια σου αποκαλύπτουν την υγεία σου! Τι να προσέξεις; [λίστα]

xeria

Τα χέρια και τα νύχια μας, μπορούν να “προδώσουν” παθήσεις, ακόμη και πριν εκδηλωθούν και τις αντιληφθούμε.  Στη λίστα που ακολουθεί, αν αναγνωρίσετε κάποιο από τα συμπτώματα μην το αγνοήσετε και απευθυνθείτε σε ένα γιατρό.

Μην ξεχνάμε πως για να έχουμε καλή υγεία η πρόληψη και η άμεση θεραπεία παίζουν καταλυτικό ρόλο.  Ακολουθεί λίστα που σύμφωνα με το Reader’s Digest χτυπάει “καμπανάκι” για την υγεία μας.

Μήκος δαχτύλων – Οστεοαρθρίτιδα:

Στις γυναίκες στις οποίες ο παράμεσος (το τέταρτο δάχτυλο) είναι μεγαλύτερος σε μήκος από τον δείκτη (το δεύτερο) εκτιμάται ότι ο κίνδυνος οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα είναι διπλάσιος σε σύγκριση με όσες έχουν μικρότερο παράμεσο απ’ ό,τι δείκτη.

Τρέμουλο – Νόσος Πάρκινσον: 

Το τρέμουλο των χεριών, ειδικά στις μικρές ηλικίες, οφείλεται συνήθως σε αθώες αιτίες, όπως η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, όμως στους μεγαλύτερους ανθρώπους συνδέεται στενά με τη νόσο Πάρκινσον. Όταν το τρέμουλο εκδηλώνεται μόνο στο ένα χέρι τότε μπορεί να αποτελεί είτε την πρώτη ένδειξη Πάρκινσον είτε σύμπτωμα του λεγόμενου ιδιοπαθούς τρόμου.

Χρώμα νυχιών – Νεφροπάθεια:

Ο αποχρωματισμός στα νύχια και συγκεκριμένα, όταν το κάτω μέρος του νυχιού είναι λευκό και το επάνω μέρος καφετί θεωρείται ότι οφείλεται στην αυξημένη συγκέντρωση ορισμένων ορμονών σε συνδυασμό με τη χρόνια αναιμία, δύο χαρακτηριστικά της χρόνιας νεφροπάθειας.

Δύναμη λαβής – Έμφραγμα και εγκεφαλικό: 

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, η δύναμη λαβής είναι ενδεικτική για τη συνολική μυϊκή δύναμη και τη φυσική κατάσταση γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Παλάμες που ιδρώνουν – Υπεριδρωσία: 

Η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα μπορεί να υποδεικνύει την έλευση της εμμηνόπαυσης, μια διαταραχή στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή μια πάθηση που ονομάζεται υπεριδρωσία, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων του σώματος.

Δακτυλικό αποτύπωμα – Υπέρταση: 

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, όταν το αποτύπωμα είναι σπειροειδές  σ’ ένα ή και περισσότερα δάχτυλα είναι αυξημένος ο κίνδυνος υπέρτασης.

Comments

comments