Το σχέδιο της κοινωνίας να με διαλύσει και να με απαξιώσει ως άνθρωπο και επαγγελματία

antras

Η κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί με θέλει άξεστο, αμόρφωτο και χωρίς όνειρα άνθρωπο. Γερασμένο προ της ώρας μου, κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους μπροστά σ’ ένα χαζοκούτι, ή την οθόνη του κινητού  ή του υπολογιστή μου.  Το σχέδιο της κοινωνίας να με διαλύσει και να με απαξιώσει ως άνθρωπο και επαγγελματία είναι μεθοδευμένο. Να είμαι νεκρός άνθρωπος και να πιστεύω πως είμαι ζωντανός είναι το ζητούμενό της.

Κοστολογούμαι μόνο στην εφορία, ως άνθρωπος με κάποια αξία. Η αξία μου και το ενδιαφέρον του κράτους υπάρχει για το άτομό μου όσο με αρμέγουν και μου κλέβουν χρήματα, ενέργεια και ζωή. Μόλις υφαρπάξουν το βιός μου και τους κόπους μιας ζωής αυτομάτως με πετούν στον καιάδα.

Το γεγονός πως θέλω να ζήσω, να ονειρευτώ, να εξελιχθώ επαγγελματικά αφήνει τους κυβερνώντες αδιάφορους. Το σχέδιό τους δε θα πετύχει γιατί δε θέλω! Δε θα με διαλύσετε εσείς αλλά εγώ!

Δε θέλω να είμαι ρομποτάκι και πιόνι του συστήματος. Θα αντισταθώ όσο μπορώ για το καλό της δικής μου ζωής αλλά και των παιδιών μου.  Θέλω να ζήσω και να μην είμαι το φοβικό ανθρωπάκι που τρομαγμένο στη θέα ενός λογαριασμού, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος  θα λυγίσει.  Θέλω να είμαι τίμιος, συνεπής στις αξίες και αρχές μου, δοτικός και υποστηρικτικός στην οικογένειά μου και τους εργαζομένους μου.

Δε θα τους κάνω τη χάρη. Διαβάζω όλους τους νόμους που αφορούν την επιχείρησή μου  και μάχομαι σθεναρά στο να πεθάνω προ της ώρας μου.  Δε με πτοεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων γύρω από τη δική μου, δε με ρίχνει η αδυναμία των πελατών μου να κάνει μεγάλους τζίρους….

Θα ζήσω γιατί μου αξίζει! Η λύση δεν είναι ο καναπές και το βόλεμα αλλά η γνώση, η άμυνα και η ορθή ψήφος. Αυτό προτείνω σε όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες γιατί είναι το μόνο που θα μάς σώσει!

 

 

Comments

comments