Την Αθήνα κυρίως επιλέγουν από τη χώρα μας για τις διακοπές του Πάσχα οι περισσότερες ξένες εθνικότητες τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία τη Trivago που προκύπτουν από τις αναζητήσεις την περίοδο 19 Ιανουαρίου-11 Μαρτίου 2017, την Αθήνα επιλέγουν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Σουηδοί, οι Ρουμάνοι, οι Αυστριακοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι.
Χαράς Ευαγγέλια για εμάς και την οικονομία αφού βούλιαξε η Αθήνα από τουρίστες, λόγω Πάσχα. Μακάρι μπας και αφήσουν τον οβολό τους και λειτουργήσει η τουριστική αγορά, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα.
Στο top 10 των ελληνικών προορισμών για το Πάσχα συμπληρώνεται από τη Θεσσαλονίκη την οποία επιλέγουν οι Σέρβοι, τη Σαντορίνη την οποία επιλέγουν οι Ελβετοί και την Κρήτη οι Ισραηλινοί.
Ο μέσος όρος διαμονής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είναι οι 3 ή 4 ημέρες.
Όπως διαβάσαμε στο Πρώτο Θέμα αναζητώντας τους λόγους προτίμησης των τουριστών στην Αθήνα, -την πρωτεύουσά μας- ανακαλύψαμε τους λόγους για τους οποίους η πόλη μας βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο των διακοπών city break στην Ευρώπη…
#Η Ακρόπολη
Η εμβληματική Ακρόπολη που επιβλέπει ολόκληρη την Αθήνα, διασφαλίζει ότι τμήμα της πόλης παραμένει παγωμένο στον χρόνο. Η ιστορία της Ακρόπολης ξεκινά το 447 π.Χ. και αξίζει να την επισκεφθούν ακόμη κι όσοι δεν ενθουσιάζονται με την ιστορία καθώς από εκεί μπορούν να απολαύσουν θέα 360 μοιρών προς την πόλη της Αθήνας.
#Κουλτούρα στον καφέ
Οι δημιουργικοί νέοι και τα επιχειρηματικά μυαλά της πόλης συγκεντρώνονται στα πιο πολυσύχναστα καφέ και μπαρ της πόλης, με εξωτερικά τραπέζια και καρέκλες. Προτείνεται στον επισκέπτη να καθίσει σε ένα από αυτά και να απολαύσει το φρέντο του.
#Rooftop bar
Υπάρχουν παντού μέσα στην πόλη, όμως είναι δύσκολο να τα ανακαλύψει κανείς. Συνήθως δεν έχουν διακριτές πινακίδες και όλα δίνουν την αίσθηση της μυστικής κοινότητας ανθρώπων που γνωρίζουν. Έχουν κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας και ανάλογα με την ώρα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια διαφορετική θέα από την Ακρόπολη.
#Αναφιώτικα
Μέχρι πρόσφατα, αυτό το ήσυχο χωριό στην πλαγιά της Ακρόπολης ήταν άγνωστο στους τουρίστες, όμως σήμερα το μυστικό έγινε γνωστό. Το χωριό σήμερα θυμίζει αγροτικό χωριό σε ελληνικό νησί παρά την πρωτεύουσα της χώρας.
#Ελληνικό φαγητό
Το φαγητό της Αθήνας παραμένει σταθερή αξία στο χρόνο. Η ποιότητα, η παραγωγή ελληνικών προϊόντων και η κουζίνα στην Αθήνα είναι το ίδιο υψηλή όσο και στα νησιά. Γευθείτε σουβλάκι, φρέσκα θαλασσινά, νόστιμους μεζέδες, μουσακά και ντομάτες που έχουν ασύγκριτη γεύση σε σχέση με αυτές του Λονδίνου.
#Τιμές
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές σε τρόφιμα και αλκοόλ. Το τοπικό κρασί είναι πολύ φθηνό και εξίσου γευστικό με το εισαγόμενο.
#Ηλιοφάνεια
Η Αθήνα λούζεται από ήλιο σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του έτους, και ακόμη και τον Ιανουάριο η θερμοκρασία φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Καλύτερη εποχή για ταξίδια στην Αθήνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η περίοδο από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο.
#Μπουτίκ ξενοδοχεία
Η Αθήνα ανταποκρίνεται στην αύξηση των τρέντι επισκεπτών της τα τελευταία χρόνια προσφέροντας μπουτίκ ξενοδοχεία.
#Παζάρι
Σε παζάρια της Αθήνας μπορεί κανείς να βρει μεταχειρισμένα αντικείμενα, άλλα πιο περίεργα, άλλα πανέμορφα. Απαραίτητη δεξιότητα η διαπραγμάτευση της τιμής.
# Η Πλάκα
Η Πλάκα είναι η πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας. Τα παλκόστρωτα δρομάκια, η ιστορική αρχιτεκτονική, οι πλατείες γεμάτες φως και τα εστιατόρια με τα λευκά και γαλάζια τραπεζομάντηλα συνθέτουν την εικόνα της. Η Αδριανού είναι ο βασικός εμπορικός δρόμος στην περιοχή με μπουτίκ και καταστήματα με σουβενίρ.
Πράγματι η Αθήνα έχει πανέμορφα σημεία για να ανακαλύψουν τόσο οι τουρίστες, όσο και εμείς. Μάλιστα αν παραμείνουμε στο κλεινόν άστυ μετά τον παραδοσιακό οβελία και τα γλέντια θα μπορούσαμε να περπατήσουμε στο κέντρο της Αθήνας ώστε να αφουγκραστούμε τους ρυθμούς της πόλης.