Ένα αγαπημένο ψάρι, ο τραγανός σολομός, πλούσιο σε Ω3, με την κατάλληλη εκτέλεση μας δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Συστατικά:
4 φρέσκα φιλέτα σολομού, με την πέτσα του, χωρίς κόκαλα
4 φρέσκα αυγά ημέρας
4 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
Ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο, αγνό και παρθένο
Αγγουράκι τουρσί, περίπου 2-3 μικρά
Φύλλα σαλάτας για την διακόσμηση
4 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
Οδηγίες:
Ξεκινάμε με το βράσιμο του αυγού. Σε νερό που κοχλάζει το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Την ίδια στιγμή, σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει, θωρακίζουμε τον σολομό από κάθε πλευρά αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει κατά βούληση.
Κάτω από τρεχούμενο νερό, ξεφλουδίζουμε το αυγό μας προσεχτικά να μην σπάσει διότι είναι πολύ μαλακό.
Σε ένα μικρό μπωλ, βάζουμε την μουστάρδα και ένα σφηνάκι ζεστό νερό, το τουρσί ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η στιγμιαία σάλτσα μας ντελικάτη.
Σερβίρουμε τον σολομό σε πιάτο,επάνω του το αυγό,τη σάλτσα και τα φύλλα σαλάτας.
Τέλος το σχοινόπρασσο και σερβίρουμε αμέσως!
Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει μόλις σπάσουμε το αυγό και αναμειχθεί ο κρόκος με το ψάρι μας!
Καλή όρεξη!