“Βοηθήστε με, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αύριο!”

_big_0888517001411262944

Καμία γυναίκα και κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να γίνεται θύμα σωματικής βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης. Παρόλα αυτά , είναι ένα φαινόμενο που ολοένα αυξάνεται , και ιδίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία . Οι κακοποιημένες γυναίκες σπάνια έχουν το σθένος να στραφούν σε φυγή είτε να ζητήσουν βοήθεια και καταδικάζουν τον εαυτό τους να υπομένουν τα βασανιστήρια, ζώντας καθημερινά με το φόβο.

 

Την αφύπνιση και τον προβληματισμό μας είχε ως στόχο η κορεατική κυβέρνηση, δημιουργώντας το τηλεοπτικό σποτ , στα πλαίσια της καμπάνιας κατά της κακοποίησης των γυναικών. Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο μας καλεί να προβληματιστούμε , να ξυπνήσουμε και να συνδράμουμε ο καθένας με τον τρόπο του , στην πάταξη αυτού του φαινομένου.

Μια όμορφη γυναίκα βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό της κάθε μέρα για ένα χρόνο και όσο προχωράνε οι μέρες, η αλλοτινή υγιής και φωτεινή όψη του προσώπου της μετατρέπεται σε μια παραμορφωμένη όψη του εαυτού της, με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης, σε σημείο που απειλείται και η ίδια της η ζωή.
Μάλιστα, στην τελευταία φωτογραφία -όπου το πρόσωπό της είναι αδύνατο πλέον να αναγνωριστεί, καθώς τίποτα δεν παραπέμπει στην όμορφη κοπέλα του παρελθόντος-κρατάει ένα χαρτί, στο οποίο αναγράφεται το εξής μήνυμα: “Βοηθήστε με, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αύριο!”

 

Comments

comments