Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κακιάς πεθεράς;

pethera

Πολλές φορές λαμβάνουμε γράμματά σας με αφόρητα παράπονα για τις πεθερές σας. Πεθερές με ανάρμοστη συμπεριφορά, που κάνουν το γάμο του παιδιού τους σκέτη κόλαση και τις νύφες σε κατάσταση παράνοιας.

Οι πεθερές αυτής της κατηγορίας ξεχνούν πως και οι ίδιες ήταν κάποτε νύφες και είχαν την ίδια αγωνία να γίνουν αγαπητές και αποδεκτές από την οικογένεια του συζύγου τους.

Το στερεότυπο της κοινωνίας μας θέλει τη πεθερά να είναι επικριτική, απαιτητική, να μη σέβεται την προσωπική ζωή του ζευγαριού και να βασανίζει την εκάστοτε πικραμένη νύφη και γιατί όχι τον εκάστοτε ταλαίπωρο γαμπρό!

Πολλές φορές μια κακιά πεθερά είναι υπεύθυνη για ένα διαζύγιο ή ένα βασανιστικό γάμο.

Πρόκειται για γυναίκες χωρίς έλεος. Γυναίκες που δεν έχουν άλλη ασχολία από το να σκεφτούν πώς θα ταλαιπωρήσουν, θα βάλουν λόγια, θα σπείρουν διχόνοια και για κάθε τι που συμβαίνει εκείνες πάντα θα βγαίνουν “λάδι”.

Οι πεθερές αυτές συνήθως είναι χήρες. Βλέπουν το παιδί τους ως προέκταση του αποθανόντος συζύγου και ζηλεύουν αφόρητα τη νύφη που φέρνει ο γιος τους στο σπίτι.

Καμία δεν είναι επάξια τους, καμία δεν αγαπά το παιδί τους όπως οι ίδιες, καμία δεν είναι πιο νοικοκυρά από αυτές και καμία δεν κάνει το παστίτσιο όπως οι ίδιες.

Δεν παίζει ρόλο ούτε η μόρφωσή τους, ούτε η ηλικία τους,ούτε η κοινωνική τους τάξη. Άλλες είναι πιο πανούργες και σκάβουν το λάκκο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και άλλες ευθαρσώς και με αναίδεια προσβάλλουν και θίγουν ανθρώπους και καταστάσεις χτυπώντας σαν τις κόμπρες ακριβώς εκεί που πονάς.

Και καλά να είναι μπροστά σου, εκεί τουλάχιστον δε χάνεις επεισόδια. Έχεις το “φίδι” μπροστά σου και ξέρεις πού βαδίζεις.

Το χειρότερο όλων είναι όταν όλα γίνονται υπογείως. Όταν δηλαδή πίσω από την πλάτη σου η γυναίκα αυτή βάζει λόγια στον άντρα σου και στα παιδιά σου.

Οι νύφες όσο καλές και να είναι, όσο υπομονετικές, γλυκές και με διάθεση να παραστήσουν τις χαζές έρχεται η στιγμή που σκάνε.

Είναι η λεπτή γραμμή που όταν ξεπεραστεί ξεκινούν οι ομηρικοί καυγάδες και βέβαια το ενδεχόμενο ενός οδυνηρού διαζυγίου είναι προ των πυλών.

Κορίτσια ο εχθρός είναι ύπουλος και θέλει στρατηγική και μαεστρία. Το ιδεώδες είναι να κρατήσετε όσο μπορείτε τις αποστάσεις και να μιλήσετε στο σύζυγό σας.

Επειδή όμως οι περισσότεροι θα σάς υπερασπιστούν χλιαρά γιατί “μάνα είναι μόνο μια” σκεφτείτε με ηρεμία και στρατηγική.

Μην κάνετε ανοιχτό πόλεμο αλλά προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη δική της στρατηγική ώστε να την “τσακίσετε”.

Όχι πως συμβουλεύουμε να είστε ίδιες μ’ αυτές, προς Θεού αλλά να μιλάτε την ίδια γλώσσα ώστε να είναι ίση η μάχη!

Άντε και καλή επιτυχία…

Η συγκινητική και “άδικη” ιστορία μίας ακόμη φίλης:

Αισθάνομαι πιο μόνη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι! Ο άντρας μου «έφυγε» λίγο πριν το Πάσχα…

Comments

comments