Πριν τον ”θείο Όσκαρ” προηγούνται-όπως πάντα- οι Χρυσές Σφαίρες. Οι κωμικές φιγούρες (Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ) έστρωσαν το κόκκινο χαλί για να υποδεχτούν τους υποψήφιους και μη. Ποιοι ήταν οι νικητές της λαμπερής βραδιάς;
- Για το βραβείο καλύτερης μίνι σειρας ή τηλεταινίας ανέβηκαν στη σκηνή η Jennifer Lopez & ο Jeremy Renner. Και το βραβείο πάει φυσικά στο Fargo όπου τιμήθηκε και ο πρωταγωνιστής της σειράς, Βilly Bob Thornton με χρυσή σφαίρα Α’ Ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά ή τηλεταινία.
- To βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Amy Adams για την καθηλωτική ερμηνεία της στο Βig Eyes του Τim Burton.
- Ο Jared Leto δίνει το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου στην Patricia Arquette για το Βοyhood όπου κέρδισε και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας αλλά και ταινίας, όπως ήταν αναμενόμενο!
- Άλλη μία αναμενόμενη εξέλιξη ήταν η αναγνώριση του καλύτερου σεναρίου για το Βirdman. Ο πρωταγωνιστής του Birdman, Michael Keaton, απέσπασε το δικό του βραβείο για την συμμετοχή του. Έβγαλε έναν μακροσκελή ευχαριστήριο λόγο σε σημείο που η μουσική τον ”ανάγκασε” να εγκαταλείψει την σκηνή.
- Από την βραδιά μας έμεινε κι ο ευχαριστήριος λόγος του George Clooney κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου Cecil B. De Mille που περιλάμβανε το χακάρισμα στη Sony, τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι και μία αφιέρωση στην κυρία Κλούνεϊ , Αμάλ Αλαμουντίν!
- Το Τransparent σημειώνει δύο σημαντικές νίκες, μία για καλύτερο ανδρικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά, κωμωδία ή μιούζικαλ (Jeffrey Tambor) , μία για καλύτερη κωμική τηλεοπτική σειρά.
- Ο ταλαντούχος Κevin Spacey βγαίνει νικητής στην κατηγορία για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά,συγκεκριμένα για το Ηouse of Cards.
- Το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς κερδίζει δικαιωματικά το Affair, όπου θίγει κοινωνικά και ψυχολογικά ζητήματα . Βραβεύτηκε και η πρωταγωνίστρια Ruth Wilson με χρυσή σφαίρα για την εκ βαθέων ερμηνεία της.
- Απρόοπτο της βραδιάς το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
H Ida, το ασπρόμαυρο κομψότεχνημα του Πάβελ Παβλικόφσκι δεν κέρδισε τη μάχη με το Leviathan του Αντρέι Σβιάγκντιτσεφ. - Ο Μatthew McConaughey παραδίδει το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία στα χέρια της Julianne Moore που κατατρόπωσε της αντιπάλους της (Jennifer Aniston, Rosamund Pike, Reese Witherspoon και Felicity Jones.) Από την άλλη η Gwyneth Paltrow δίνει το βραβείο καλύτερου αντρικού στον Εddie Redmayne που υποδύθηκε τον διάσημο επιστήμονα Stephen Hawking. Συγκινημένος στον λόγο του δήλωσε πως η γνωριμία του με τον Στίβεν ήταν μία εμπειρία ζωής.