Ζευγάρια σε χωριστά υπνοδωμάτια: Τι κρύβεται πίσω από τη νέα τάση;

 

photo_4474_850629

 

Όταν ακούμε ότι ένα ζευγάρι κοιμάται σε χωριστά υπνοδωμάτια, αμέσως υποθέτουμε ότι η σχέση έχει πρόβλημα, ότι η σεξουαλική ζωή του έχει «εξατμιστεί» και το διαζύγιο είναι πιθανά στον… ορίζοντα. Είναι όντως έτσι;

Όταν ο ένας εκ των συντρόφων κοιμάται στον καναπέ ή στον ξενώνα μπορεί να σημαίνει ότι το ζευγάρι δεν τα πηγαίνει καλά, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Υπάρχει μία τάση ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να επιλέγουν να κοιμούνται σε χωριστές κρεβατοκάμαρες, αλλά για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: Θέλουν απλώς να απολαύσουν τον ύπνο τους (το 26 % των Αμερικανών λένε ότι κοιμούνται καλύτερα όταν κοιμούνται μόνοι τους) και, μάλιστα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι.

Σ’ αγαπώ αλλά…

Οι λόγοι για τους οποίους ένα ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να επιλέξει να κοιμάται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, ακόμα και μετά από ένα πολύ καλό σεξ, περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων:

1. Ο ένας σύντροφος θέλει να κοιμηθεί βλέποντας τηλεόραση, ενώ ο άλλος δεν μπορεί να κοιμηθεί, όταν μια οθόνη είναι αναμμένη.

2. Ο ένας σύντροφος έχει άπνοια ύπνου ή ροχαλίζει, ξυπνώντας τον «συγκάτοικό» του με το θόρυβο, σε περίεργες ώρες (π.χ. 2 π.μ.).

3. Το ζευγάρι έχει διαφορετικά ωράρια εργασίας ή / και διαφορετικές προτιμήσεις στον ύπνο. Για παράδειγμα, ένας μουσικός μπορεί να παίζει κιθάρα και να συνθέτει τραγούδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η σύντροφός του ξυπνάει για να πάει στη δουλειά στις έξι το πρωί και πρέπει να πάει για ύπνο στις 9 μ.μ.

4. Του ενός του αρέσει να κοιμάται σε δροσερό περιβάλλον, με τα παράθυρα ανοιχτά, ενώ ο άλλος κοιμάται καλύτερα σε ένα ζεστό δωμάτιο.

5. Ο ένας μπορεί να προτιμά ένα μαλακό στρώμα, ενώ ο άλλος πρέπει να κοιμάται σε σκληρό στρώμα. Το μέγεθος του στρώματος είναι, επίσης, ένα θέμα.

6. Ο ένας σύντροφος έχει αϋπνία και του αρέσει να διαβάζει προκειμένου να αποκοιμηθεί. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να ανησυχεί το διπλανό του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα ζευγάρια, διότι καθώς μεγαλώνουμε, ο ύπνος γίνεται πιο «ευαίσθητος».

Αν ένα ζευγάρι δεν επιλύσει τα παραπάνω προβλήματα, πιθανότατα θα οδηγηθεί σε δυσαρέσκεια, νεύρα, θυμό και λογομαχίες. Αντίθετα, όταν βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο και οι δύο σύντροφοι θα εξασφαλίζουν έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο, όχι μόνο θα είναι πιο ήρεμοι και παραγωγικοί, αλλά μπορεί να βελτιωθεί και η σεξουαλική ζωή τους.

Βρείτε τη «χρυσή τομή»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία. Όταν άλλες πρακτικές, όπως θεραπείες για ροχαλητό, ωτοασπίδες, και μάσκες ύπνου, δεν έχουν αποτέλεσμα, συχνά η λύση είναι τα ξεχωριστά υπνοδωμάτια.

Πολλά άτομα κάνουν μια στάση για μια αγκαλιά στο κρεβάτι του συντρόφου τους πριν πάνε για ύπνο στο δικό τους δωμάτιο ή τον επισκέπτονται το πρωί. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ανάγκη για φυσική στοργή είναι τόσο σημαντική για την ευτυχία του ζευγαριού όσο και η ανάγκη για έναν καλό βραδινό ύπνο. Γι’ αυτό πριν καταλήξετε στο κρεβάτι σας, περάστε από το κρεβάτι του συντρόφου σας. Και… ό,τι προκύψει.

Πηγή από Πηγή

Comments

comments