Ζηλεύω πολύ τον άντρα μου: Πώς μπορώ να τον “σώσω” από τη… γραμματέα του;

Ερώτηση:

Με λένε Μάνια και είμαι 40 ετών. Πριν 8 μήνες, στο γραφείο του άντρα μου, προσλήφθηκε μια νεαρή γραμματέας. Ομολογουμένως, είναι πολύ όμορφη και άξια και λαμβάνει το θαυμασμό και τα κομπλιμέντα από όλον τον αντρικό πληθυσμό του γραφείου.

Με τον άντρα μου η σχέση μας ήταν πάντοτε ήρεμη και συμβατή. Χωρίς εξάρσεις, πάθη και ζήλιες. Άλλωστε κανείς μας δεν είχε ποτέ δώσει αφορμή για καυγάδες. Ποτέ δεν τον έπιασα να απιστεί ή να φλερτάρει.  Δεν είχα ποτέ λοιπόν λόγο να ζηλεύω τον άντρα μου…

Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα άλλαξαν. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι, να ζηλεύω και να ανησυχώ διότι ο άντρας μου συνεχώς αναφέρεται με θαυμασμό σ’ αυτήν. Συνέχεια την επαινεί και μιλάνε αρκετές φορές και από το σπίτι, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Προσπαθώ να μη εξωτερικεύω τον εκνευρισμό μου και κυρίως να δείχνω ψύχραιμη, αλλά μέσα μου βράζω. Νιώθω μια αδιόρατη απειλή και έχω την πεποίθηση πως ο άντρας μου έχει αρχίσει να τσιμπιέται μαζί της.Έφτασα στο σημείο να τον ρωτήσω ανοιχτά αν τη βλέπει ερωτικά και εκείνος μου είπε επί λέξη: “όχι και φτάνει. Δε δέχομαι κουβέντα”.

Πώς να το διαχειριστώ;

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη  θα θέλαμε αρχικά να σ΄ευχαριστήσουμε που μπήκες στη διαδικασία να μοιραστείς την αγωνία σου και τον προβληματισμό σου.

Οι μεσήλικες άντρες είναι γεγονός πως κολακεύονται όταν πλαισιώνονται από όμορφες και νέες γυναίκες. Νιώθουν ακμαίοι και ενεργοί ακόμη και αν μένουν απλά στο θαυμασμό ή σε ένα αθώο επικοινωνιακό φλερτ.

Πολλές φορές, η ζήλια κάνει πάρτι μέσα μας γιατί εμείς νιώθουμε ανασφαλείς και λιγότερες σε σχέση με μια άλλη γυναίκα. Τότε το διαβολάκι της ζήλιας κάνει την άφιξή του και σαρώνει συναισθήματα και συμπεριφορές. Μην αφήνεις το ηθικό σου να πέφτει και αν δεν έχεις αποδείξεις μην κατηγορείς τον άντρα σου, άδικα.

Ο Φρόιντ διέκρινε τρία είδη ζήλιας, τη φυσιολογική, τη νευρωτική και την παθολογική. Η φυσιολογική ζήλια είναι το συναίσθημα που αισθάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους και προκαλείται από τη συμπεριφορά που αλλάζει και τα αχαρτογράφητα νερά που δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς. Εσύ, έχεις τη φυσιολογική, προς το παρόν.

Θα σου προτείναμε να φροντίζεις την εμφάνισή σου, να ανανεώσεις την εικόνα σου και βέβαια να  πάψεις να είσαι δεδομένη  για τον άντρα σου και προβλέψιμη για τα μέλη της οικογένειάς σου.  Ίσως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανανιώσεις και να τονώσεις το ενδιαφέρον του άντρα σου.

Μην κάνεις για κανέναν τρόπο και λόγο σκηνές. Μίλησέ του και ρώτησέ τον πολύ  ήρεμα τι είναι αυτό που θαυμάζει στη γραμματέα του. Μπορεί απλά επειδή είναι μια νέα παρουσία που εισέβαλε στη ρουτίνα του απλά να του τράβηξε την προσοχή.

Φυσικά, να είσαι σε επαγρύπνηση και να κάνεις κάποιες επισκέψεις- εκπλήξεις στον άντρα σου αλλά με ένα πολύ φυσικό και χαλαρό τρόπο, ώστε να υπενθυμίζεις την παρουσία σου.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να καταβάλλεται από τη ζήλια. Δες το ως αφορμή ανανέωσης και επαγρύπνησης. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να σώσεις τη σχέση σου!

Διαβάστε μία ακόμη απορία φίλης – αναγνώστριας:

Το αγόρι μου φλερτάρει με άλλες γυναίκες, μπροστά μου! Πείτε μου, τι να κάνω;

Comments

comments