Ζούμπα: Χορός, γυμναστική ή τρελή διασκέδαση;

Η ζούμπα είναι ένα  νέο είδος aerobic που αποτελείται από χορευτικές κινήσεις του cha cha και του merenque, εισέβαλε δυναμικά και στη ζωή της Ελληνίδας. Είναι ένα πρόγραμμα άθλησης πολύ κεφάτο που αν το κάνετε μαζί με μια φίλη σας θα το διασκεδάσετε πολύ. Οι latin ρυθμοί και η καθοδήγηση της δασκάλας θα ανεβάσουν το κέφι σας στα ύψη και θα σας βοηθήσουν να κάψετε εύκολα θερμίδες. Το μάθημα, αν είστε αγύμναστες, το ακολουθείτε στο βαθμό που εσείς αντέχετε δεδομένου πως αν και κεφάτο δεν παύει να είναι κουραστικό και να θέλει μια κάποια φυσική κατάσταση.

Αν υποφέρετε από παλαιότερους τραυµατισµούς ή από κάποιο σοβαρό πρόβληµα υγείας, καλό είναι να µην κάνετε, εκτός αν σάς τον προτείνει  ο γιατρός σας. Γυµνάζονται ιδιαίτερα περιοχές όπως οι γλουτοί, τα πόδια, τα χέρια, ο κορµός και οι κοιλιακοί, ενώ βελτιώνεται και η καρδιακή λειτουργία. Έτσι, θα σφίξετε και θα  μειώσετε και τις πιθανότητες οστεοπόρωσης.Τα µαθήµατα είναι οµαδικά, άρα προσιτά σε τιμή.

Η Ζούμπα δεν είναι σημαντική μόνο για το σώμα αλλά και για το πνεύμα. Είναι μια μέθοδος που σε κάνει να νιώθεις ευεξία. Συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας, της αυτοπεποίθησης, της εικόνας που έχει ο καθένας για τον εαυτό του, αποκτώντας αντοχή!

Η επιτυχία της Ζούμπα έγκειται στο ότι οι ασκούμενοι έρχονται ξανά και ξανά για μάθημα γιατί διασκεδάζουν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ασκούνται, αφού εκτονώνει και αποβάλει την ένταση της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι μετά το μάθημα αν και μούσκεμα στον ιδρώτα αισθάνονται λες και πήγαν σε πάρτι.

Η ζούμπα είναι μια έντονη μέθοδος γυμναστικής που συνδυάζει χορευτικές κινήσεις με καρδιαγγειακές ασκήσεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαιτεί μεγάλη ενέργεια, άρα γίνονται καύσεις τρελές και υπόσχεται να κάψει πολλές πολλές θερμίδες.
Ο λόγος που έχει γίνει πολύ δημοφιλές δεν είναι μόνο ότι καίει γύρω μεταξύ  600-800  θερμίδες, ανά ώρα μαθήματος αλλά ότι πρόκειται για μια διασκεδαστική μέθοδο που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Για να δείτε αν σας ταιριάζει δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και να δείτε αν έχει αποτέλεσμα στον δικό σας τρόπο ζωής και στις αντοχές σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε μόνοι σας να ακολουθήσετε το πρόγραμμα του βίντεο που ακολουθεί. Γυμναστήρια υπάρχουν πολλά που έχουν εντάξει στα προγράμματά τους αντίστοιχο μάθημα.
Το 1986 ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto “Beto” Perez είχε ξεχάσει την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Έτσι, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μαθήματος, χρησιμοποίησε τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων σάλσα και meringue και αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς το σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και έτσι γεννήθηκε το ZumbaRFitness. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του.

 

https://youtu.be/TgpKpmttLMs

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!