Αποκάλυψη τώρα! Πώς κάθε ζώδιο κρύβει τα μυστικά του; Μάθε ό,τι σε απασχολεί εδώ και τώρα!

Είναι βέβαιο πως κάθε ζώδιο έχει το μύθο του και τα μυστικά του ατού. Άλλος κατά γενική ομολογία είναι γκρινιάρης, άλλος διπλωμάτης και άλλος υποχόνδριος.

Εμείς επειδή δεν πιστεύουμε σε αυτές τις γενικότητες το ψάξαμε λίγο παραπάνω, μέχρι που έπεσε στην αντίληψή μας το άρθρο του astrology.gr που αποκαλύπτει πώς κάθε ζώδιο διαχειρίζεται μια κατάσταση και πώς κάθε ζώδιο κρύβει τα μυστικά του. Το κάθε ζώδιο όπως και ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ας το πούμε μυστικά.

Και όταν λέμε μυστικά αποκαλύπτουμε τα κρυφά χαρτιά που ο κάθε ένας από εμάς κρύβει ως άσσο στο μανίκι του.

Στο εν λόγω άρθρο, διαβάσαμε δύο ειδών στοιχεία για κάθε ζώδιο που είναι άγνωστα στους περισσοτέρους.

Το πρώτο είναι ένα «παραμύθι» που κυκλοφορεί για το κάθε ζώδιο, αλλά η πραγματικότητα συνήθως αποδεικνύει ότι δεν ισχύει και τόσο.

Το δεύτερο είναι η κρυφή πλευρά κάθε ζωδίου, η οποία δηλώνει μια βαθιά αλήθεια που όμως είναι τόσο έντεχνα κρυμμένη ώστε να τη βλέπουμε πολύ δύσκολα. Εσείς πιστεύετε πως τα γραφόμενα αντικατοπτρίζουν την “αλήθεια” και τα ¨μυστικά” του κάθε ζωδίου;

Μάθε ό,τι σε απασχολεί εδώ και τώρα και παίξε στα 5 δάχτυλα το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Και ιδού η αποκάλυψη…

Κριός

Ο μύθος του ζωδίου: Επιδιώκει τη σύγκρουση!

Πρόκειται για κάτι που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι τις περισσότερες φορές δεν ισχύει. Μπορεί οι Κριοί να βιάζονται ή να είναι ευερέθιστοι, αλλά δεν επιδιώκουν απαραίτητα οι ίδιοι τη σύγκρουση. Είναι αυτός ο άτιμος ο Άρης που τους κυβερνάει και δίνει δικαιώματα στους άλλους να το πιστεύουν.

Η κρυφή πλευρά του: Είναι πολύ τρυφερός, φιλότιμος και συμπονετικός αλλά το κρύβει γιατί δεν θέλει να θεωρηθεί καταπιεστικός και μαλθακός!

Ταύρος

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι αργός και ανιαρός!

Μεγάλος μύθος. Άλλο τεμπέλης, άλλο δυσκίνητος. Άλλο εσωστρεφής, άλλο ανιαρός. Όσον αφορά στο “αργός”, η απάντηση έρχεται αν δεις Ταύρο να χορεύει ή να ορμάει με αποφασιστικότητα να… καθαρίσει μια κατάσταση.

Επίσης το “ανιαρός” είναι άδικο, γιατί οι Ταύροι είναι λάτρεις των τεχνών, της μουσικής, του αθλητισμού, της οικονομίας, της αυτοκίνησης, της πολιτικής και η συμμετοχή τους σε όλα αυτά και πολύ περισσότερα είναι δεδομένη. Μη σε ξεγελούν οι αργές κινήσεις τους και το βλέμμα… αγελάδας με το οποίο σε κοιτάνε μερικές φορές!

Η κρυφή πλευρά του: Έχει μια πολύ επιθετική πλευρά που είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη όταν ενεργοποιηθεί, αλλά δεν του αρέσει να εκδηλώνεται συχνά γιατί, μετά το χάος που θα προκαλέσει, θα αναγκαστεί να καθαρίσει τον τόπο γύρω του από τα συντρίμμια.

Δίδυμοι

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι διχασμένη προσωπικότητα!

Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν αντιφατικές πλευρές ή και ζωές! «Άλλα θέλω κι άλλα κάνω» που λέει και το άσμα.

Αυτό που ισχύει είναι ότι οι Δίδυμοι μπορούν να δουν πάντοτε τις δύο πλευρές ενός νομίσματος και να τις κατανοήσουν αμφότερες σε βάθος, γι’ αυτό συνήθως αποφεύγουν να υποστηρίξουν φανατικά ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. Ένας χαρακτηρισμός που θα τους ταίριαζε πάντως είναι «πολυσχιδείς» ή πιο απλά ευέλικτοι, αφού δεν τείνουν να είναι μονομερείς.

Η κρυφή πλευρά του: Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκουν πραγματικά ηρεμία και σταθερότητα, αλλά η περιέργειά τους για κάτι πιο φρέσκο και αναζωογονητικό τους σπρώχνει να πηγαίνουν από τόπο σε τόπο.

Καρκίνος

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι ήρεμος και μαλθακός

Όσοι έχουν ζήσει με Καρκίνους ξέρουν πολύ καλά ότι συχνά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εσωστρεφείς, αλλά σίγουρα όχι ήρεμοι εξαιτίας μιας διαρκούς συναισθηματικής ανασφάλειας που τους κατατρέχει.

Όσο για το μαλθακοί, αν πέσεις σε Καρκίνο που διεκδικεί οτιδήποτε είτε υλικό είτε συναισθηματικό , θα απορρίψεις αμέσως αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ίσως πολλοί από αυτούς είναι χαμηλών τόνων, αλλά θεωρούνται αρκετά ωφελιμιστές και μάχονται με μεγάλη δύναμη για να κερδίσουν αυτά που επιθυμούν.

Η κρυφή πλευρά του: Είναι αρκετά αστείος, πνευματώδης, γοητευτικός και πολύ φιλικός, αλλά δεν μπορεί να χειριστεί τα συναισθήματά του γι’ αυτό γίνεται κυκλοθυμικός και εσωστρεφής, αν πληγωθεί.

Λέων

Ο μύθος του ζωδίου: Θέλει να τραβάει την προσοχή με κάθε τρόπο

Ο Λέοντας δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει για να τον προσέξουν. Αυτό συμβαίνει από μόνο του. Το να θέλεις να τραβάς συνέχεια την προσοχή δηλώνει ανασφάλειες που συνήθως οι καθαρόαιμοι Λέοντες δεν έχουν.

Επιπλέον, μοιάζει λίγο και με τους συγγενείς του από το ζωικό βασίλειο. Του αρέσει να τεμπελιάζει, να ξεκουράζεται και να απομονώνεται από το πλήθος και την περιττή φασαρία, χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου αν θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής διαφόρων άλλων… ζώων!

Η κρυφή πλευρά του: Είναι πολύ περιποιητικός και ευαίσθητος, αλλά η ανάγκη του να τον σέβονται τον αναγκάζει να κρύψει αυτή την πλευρά, για να μην τον θεωρήσουν αδύναμο.

Παρθένος

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι μανιακοί με την τάξη και την καθαριότητα.

Επίσης, ο μύθος περί καθαριότητας του ζωδίου μπορεί εύκολα να ανατραπεί, αν επισκεφτείς το σπίτι μιας γυναίκας Παρθένου και ρίξεις πιο προσεκτική ματιά σε ακατάστατα και ακαθάριστα σημεία του σπιτιού.

Επίσης, αν δεις το δωμάτιο εργένη Παρθένου που είναι μεν εμφανής η ανάγκη του για ταξινόμηση, αλλά δεν έχει και τον πιο τακτοποιημένο χώρο.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνδράμουν στο ωροσκόπιο ενός Παρθένου για να δεις την αποστειρωμένη εικόνα που φημολογείται, αφού η ανάγκη τους για τάξη και η απέχθειά τους για τις ασθένειες και τα μικρόβια δεν τους καθιστά απαραίτητα και τους πιο φανατικά οργανωμένους.

Αντίθετα, αυτοί είναι που τρέφουν περισσότερο από άλλους την κρυφή λαχτάρα να… ξεφύγουν από τις βαρετές συνήθειες της καθημερινότητας.

Η κρυφή πλευρά του: Στην πραγματικότητα είναι πολύ υπεροπτική και ενώ ξέρει ότι δεν είναι τέλεια κατά βάθος πιστεύει ότι είναι πολλές κλάσεις ανώτερη από τον οποιοδήποτε.

Ζυγός

Ο μύθος του ζωδίου: Δεν συγκρούεται ποτέ και είναι πολύ ευεπηρέαστος

Το «δεν συγκρούονται ποτέ» αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος μύθος για τους Ζυγούς, αν παρατηρήσει κάποιος πόσο συχνά οι εκπρόσωποι του ζωδίου βρίσκονται στα… δικαστήρια. Η σύγκρουση για το Ζυγό μπορεί να είναι ανεπιθύμητη, δεν μπορεί όμως παρά να καταστεί αναπόφευκτη!

Και αυτό γιατί ο Ζυγός πάντα κοιτάει πρώτα τι κάνουν οι άλλοι, οι οποίοι είναι φυσικό να μην τα κάνουν όλα σωστά ούτε ο Ζυγός να συμφωνεί πάντα μαζί τους…

Η ισορροπία για τους Ζυγούς παραμένει το ζητούμενο, πολλές φορές όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν βγουν μπροστά και δηλώσουν την παρουσία τους, διεκδικώντας αυτά που οι ίδιοι θέλουν.

Η κρυφή πλευρά του: Είναι απίστευτα τελειομανής, κατακρίνει και τις δικές του ατέλειες αλλά και των άλλων, διατηρώντας όμως το σήμα κατατεθέν του, το χαμόγελο.

Σκορπιός

Ο μύθος του ζωδίου: Έχει εμμονή με το σεξ

Το ότι βιώνει το σεξ με έναν βαθύ και ανυπέρβλητο τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η number one επιδίωξη στη ζωή του Σκορπιού. Μάλιστα, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η απόκτηση χρήματος, πλούτου ή κοινωνικής δύναμης είναι πολύ πιο σημαντικά θέματα για αυτό το ζώδιο.

Πάνω απ’ όλα, ένα έχει σημασία για το Σκορπιό: ο έλεγχος. Ο έλεγχος των εραστών, των φίλων, των συγγενών, της ζωής, της σκέψης, της ανάσας, της τσέπης, κάθε ανθρώπου που σχετίζεται ή κάθε κατάστασης στην οποία εμπλέκεται. Το σεξ δεν είναι παρά ένα… μέσο που βοηθάει τους Σκορπιούς να βεβαιώνονται ότι έχουν τον έλεγχο του άλλου προσώπου!

Η κρυφή πλευρά του: Αγαπά να συνυπάρχει με ανθρώπους και να κάνει σχέσεις, αλλά γνωρίζει ότι έτσι γίνεται ανίσχυρος συναισθηματικά και εκμεταλλεύσιμος κι αυτό δεν του αρέσει.

Τοξότης

Ο μύθος του ζωδίου: Δε βρίσκει ησυχία και δε βολεύεται.

Βεβαίως και βρίσκει ησυχία, μόνο που δεν πρέπει να έχει οικονομικό άγχος και πεζές υποχρεώσεις που τον ζαλίζουν με ανιαρές και μίζερες λεπτομέρειες. Όσο για το βόλεμα, δώσε του άπλα και καλή παρέα και μπορεί να αράξει σε μια παραλία να λιάζεται, να χαζεύει, να ψαρεύει και να απολαμβάνει τη φύση και το τοπίο όσο κανένας.

Η κρυφή πλευρά του: Μέσα του έχει μια πλευρά μανιακή με το σεξ και του παίρνει κάποιο χρόνο για να την κατευνάζει και να την έχει υπό έλεγχο.

Αιγόκερος

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι πολύ συντηρητικός και εργασιομανής.

Μόνο συντηρητικός δεν είναι, διότι οι Αιγόκεροι απογυμνωμένοι από τις κοινωνικές συμβάσεις είναι πιο… προχώ ακόμα και από τους Υδροχόους. Όσο για εργασιομανείς, από τη στιγμή που βρίσκονται σε ένα καλό πόστο και κατέχουν έναν καλό τίτλο, δεν τους ενδιαφέρει και πολλοί να σκοτώνονται στη δουλειά, αρκεί να μη δώσουν δικαίωμα στον κόσμο να τους… σχολιάσει.

Η κρυφή πλευρά του: Έχει την παρόρμηση να ριχτεί σε ολονύκτια πάρτι, σεξ και ξεσαλώματα αλλά την κρατά στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Όταν τη βγάζει όμως…

Υδροχόος

Ο μύθος του ζωδίου: Είναι εκκεντρικός και επαναστάτης

Επειδή η σκέψη του Υδροχόου κάνει άλματα προς τα εμπρός, δεν σημαίνει ότι και στην πράξη ακολουθεί την ίδια τακτική. Θα βρεις πολλούς «γραβατωμένους» σ’ αυτό το ζώδιο και αρκετούς… βολεμένους επίσης.

Η εκκεντρικότητα του ζωδίου σε πολλές περιπτώσεις εξαντλείται σε ένα περίεργο χρώμα στα μαλλιά, ένα σκουλαρίκι στ’ αυτί ή ένα κάπως εκκεντρικό αμάξι, αφού με κάποιο τρόπο πρέπει να εκφραστεί η διαφορετικότητά τους.

Ένας Υδροχόος θα βρει μεν έναν ασυνήθιστο τρόπο να ενταχθεί μέσα στο σύστημα, αλλά θα ενταχθεί… Επίσης, η φήμη του επαναστάτη που ακολουθεί το ζώδιο οφείλεται περισσότερο στις πρωτοποριακές θεωρίες που αναπτύσσει παρά σε αυτή καθεαυτή την επαναστατική του δράση. Τα περισσότερα επεισόδια με διαδηλωτές στο Σύνταγμα, θα τα δει από τον καναπέ του σπιτιού του!

Η κρυφή πλευρά του: Κατά βάθος του αρέσει η χλιδή, η κοινωνική ελίτ και το να ξεχωρίζει, ανεξάρτητα απ’ ό, τι δείχνει, και λατρεύει να κρίνει τους άλλους, απλά δεν χρησιμοποιεί τα ίδια στάνταρ όπως οι υπόλοιποι.

Ιχθύες

Ο μύθος του ζωδίου: Δεν μπορούν να χειριστούν την πραγματικότητα.

Κι αν δε χωράει νερό σ’ αυτό το κρασί της δήθεν ανικανότητας των Ιχθύων να χειριστούν με ρεαλισμό τις καταστάσεις της ζωής.

Ο μεγαλύτερος μύθος ever. Εντάξει, είναι κάπως ονειροπαρμένοι και συχνά τους ξεγελάς εξαιτίας της καλοσυνάτης διάθεσής τους ή της έλλειψης ορίων στη ζωή τους.

Κι όμως, ενώ είναι δοσμένοι στο να αντιλαμβάνονται τις χιλιάδες λεπτές αποχρώσεις των πραγμάτων γύρω τους και μοιάζουν έρμαια του χάους που επικρατεί στον ψυχισμό τους, παράλληλα ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν προς όφελός τους.

Μάλιστα εξαιτίας ακριβώς της εξοικείωσής τους με τις χαώδεις καταστάσεις, δεν εμποδίζονται καθόλου από αυτές όταν πρόκειται να παλέψουν για κάτι χειροπιαστό και ωφέλιμο για τους ίδιους.

Η κρυφή πλευρά του: Μπορεί να φαίνονται εύκολοι αντίπαλοι, αλλά έχουν πολύ ισχυρά κίνητρα και στόχο, που θεωρούν αποστολή της ζωής τους και ό,τι και να τους πει ο καθένας, θα επιδιώξουν να την φέρουν σε πέρας με κάθε κόστος.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!