Zώδιο του μήνα: Kριός

sf

Ο Κριός κατέχει την πρώτη θέση στο ζωδιακό κύκλο. Είναι το πρώτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί της έναρξή της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Κριού από τις 21 Μαρτίου ως τις 20 Απριλίου, περίπου. Στοιχείο του είναι η Φωτιά.
Κύρια γνωρίσματα του κριαριού είναι η θυελλώδης και παρορμητική φύση, η ηγετική ιδιοσυγκρασία, η τόλμη και η αυτοπεποίθηση. Ως προσωπικότητα ξεχωρίζει για την ανάγκη του για ανεξαρτησία. Θέλει να είναι πρώτος, ένας αληθινός ηγέτης ενώ δύσκολα υπηρετεί τους άλλους. Το ρήμα που ταιριάζει καλύτερα στον Κριό, είναι το «είμαι». Αγαπάει πολύ τις νέες εκκινήσεις σε διάφορους τομείς της ζωής του, δρα ταχύτατα και ενθουσιάζεται τόσο πολύ μ’ αυτές, που δεν προσέχει αν είναι γερά τα θεμέλια του οικοδομήματος που χτίζει. Συνεχώς νιώθει την ανάγκη για νέες συγκινήσεις και άπιαστα όνειρα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστος στις παρέες του γι’ αυτό περιτριγυρίζεται από πολλούς φίλους. Οι Κριοί διαθέτουν μαγνητισμό και γοητεία γι’ αυτό κατακτούν εύκολα το «θήραμα» τους. Διακρίνονται για το επιχειρηματικό τους πνεύμα και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Είναι υπέρ ενεργητικοί και δραστήριοι και δεν κάθονται ούτε για μια στιγμή. Καθώς το ρίσκο είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει, συχνά ξοδεύουν χρήματα χωρίς να το σκεφτούν και πολύ σπάνια καταφέρνουν να αποταμιεύουν.

Στα αρνητικά τους συγκαταλέγονται η εγωπάθεια, η θρασύτητα, η φιλονικία, η εριστικότητα, καθώς και η έλλειψη λεπτότητας. Ο Κριός είναι κατηγορηματικός σε αυτά που πιστεύει και φυσικά δεν ακούει τη γνώμη των άλλων αφού πιστεύει πως η δική του άποψη είναι η πιο σωστή. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο στον Κριό δεν αρκεί να του πουν ότι το μάτι της κουζίνας καίει. Πρέπει να το τσεκάρει ακουμπώντας το. Και να καεί, φυσικά. Όταν ενοχληθεί με κάτι δεν θα σκεφτεί ψύχραιμα, θα περάσει κατευθείαν στην «λεκτική επίθεση». Σαν παιδί του Άρη είναι επιθετικός και δρα απερίσκεπτα. Όμως κάτω από την ισχυρή και ανεξάρτητη επιφάνεια κρύβεται μεγάλη ανασφάλεια.

Όσον αφορά τις σχέσεις του ερωτεύεται γρήγορα, κεραυνοβόλα και βίαια. Παθιάζεται και διακατέχεται από ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα και έντονη ορμητικότητα. Για να μείνει άνθρωπος μαζί του, πρέπει να ικανοποιεί όλες τις σεξουαλικές του ανάγκες. Ο κριός είναι πιστός και σοβαρός απέναντι στις σχέσεις τους όσο αυτές διαρκούν. Είναι πολύ θερμός και ειλικρινής στα συναισθήματα του, αλλά αν δεν βρει την ανάλογη ανταπόκριση γεμίζει πικρία. Θέλει να έχει το πάνω χέρι αλλά πολλές φορές νιώθει έντονα το συναίσθημα της ζήλιας και δεν συγχωρεί εύκολα τα σφάλματα των άλλων. Ο παρορμητισμός και ο επιπόλαιος τρόπος σκέψης τον οδηγούν πολλές φορές σε λάθος επιλογές.

 

Διάσημοι Κριοί:

  •  Λεονάρντο Ντα Βίντσι , Βίνσεντ Βαν Γκονγκ , Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
  • Γιώργος Σεφέρης, Άγγελος Σικελιανός , Διονύσιος Σολωμός
  • Marlon Brando, Russell Crowe, Kristen Stewart, Sarah Jessica Parker, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Quentin Tarantino
  • Eric Clapton, Celine Dion, Mariah Carey, Jessie J, Lady Gaga
  • Γιάννης Βαρουφάκης, Χάρης Ρώμας, Νίκος Ευαγγελάτος, Γιάννης Σαββιδάκης, Έλλη Στάη, Εβελίνα Παπούλια
    916108_W66KE823IYVVJMNHERNJ266TSEKYZ5_celebrity-star-signs-aries_H174946_L

Comments

comments