Ζυμαρικά με σολομό: Ένα gourmet πιάτο της στιγμής!

makaronia-me-solomo

Φιλενάδα πεινάς και λαχτάρισες μια γκουρμέ μακαρονάδα που γίνεται στο λεπτό;  Πάρε τηλέφωνο τους κολλητούς και κάλεσέ τους για βραδινή κουβεντούλα στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύεις. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και το κόστος της συνταγής οικονομικό. Ξέρεις… υπάρχουν super markets που δεν είναι του πανακρίβου και ο συσκευασμένος σολομός τους δεν υπερβαίνει τα 5€.

Θα διασκεδάσετε χωρίς να ξοδευτείς πολύ αλλά και κυρίως χωρίς να κουραστείς!

Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Αποτελεί το ‘Α’ και το ‘Ω-3’ της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων – σημαντικών δομικών μονάδων των κυτταρικών μεμβρανών – που δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας στα νοσήματα φθοράς.

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 1 συσκευασία καπνιστό σολομό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 πράσο
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια.
  2. Σ’ ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο με τον σολομό και το αλατοπίπερο.
  3. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Τέλος, ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Tips: Σερβίρισε το γεύμα σε μια όμορφη πιατέλα. Ξεχωριστά βάλε ένα μπολ με μπόλικη παρμεζάνα.  Μια σαλάτα από ποικιλία φρέσκων λαχανικών είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Μη ξεχάσεις ένα δροσερό λευκό κρασί. Στο τέλος, αν βαριέσαι τις μεγάλες προετοιμασίες, μπορείς για επιδόρπιο να προσφέρεις γιαούρτι σακούλας με λίγα λιπαρά με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.  Οι φίλοι σου θα σε ευγνωμονούν και η βραδιά θα κυλήσει παραπάνω από ευχάριστα!

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!