6 λόγοι για να τρώμε μπανάνες και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας

mpananes

Η θωράκιση του οργανισμού μας με βιταμίνες είναι απαραίτητο μέλημά μας.  Όλα τα απαραίτητα συστατικά υπάρχουν γενναιόδωρα στη φύση, αρκεί να τρώμε σωστά.

Η κατανάλωση μπανάνας με μέτρο έχει ωφέλειες για τους ανθρώπους που θέλουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή και να αδυνατίσουν.

Η υψηλή της περιεκτικότητα σε σάκχαρα εξισορροπείται από τη χαμηλή της περιεκτικότητα σε λίπη και από την υψηλή της περιεκτικότητά της σε ίνες, που βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης του σακχάρου.

6 λόγοι για να τρώμε μπανάνες και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας

1. Μειώνουν την πείνα

Οι μπανάνες, λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες αποτελούν ιδανική λύση για τον περιορισμό της όρεξής μας.

2. Μειώνουν το άγχος

Οι μπανάνες είναι ότι χρειάζεται κάποιος για να μειώσει το άγχος και ταυτόχρονα να αυξήσει την ενέργειά του. Είναι ιδιαίτερα δυναμωτικές.

3. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει τόσο στην αποκατάσταση του DNA, όσο και των κυττάρων.

4. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Είναι γνωστό πως οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο.

Το συγκεκριμένο μεταλλικό στοιχείο είναι γνωστό για την ικανότητα του να βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, επειδή μειώνει την επίδραση του νατρίου, σύμφωνα με το American Heart Association.

5. Θεραπεία κατά της καούρας

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικό φυσικό αντιόξινο που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

Είναι εύπεπτες, και επομένως δεν συμβάλλουν στην περαιτέρω δυσφορία του στομάχου.

6.Καταπολέμηση του καρκίνου

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του εντέρου και η βιταμίνη C –της οποίας η μπανάνα μας χαρίζει το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης- πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο οισοφαγικού καρκίνου.

Γενικότερα, τα φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες, το στομάχι, το στόμα, το φάρυγγα, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 7 top τροφές του χειμώνα που θωρακίζουν την υγεία μας

Comments

comments