Οι 7 top τροφές του χειμώνα που θωρακίζουν την υγεία μας

soupa

Μπήκαμε στο χειμώνα. Αυτή η εποχή είναι επιβαρυντική για την υγεία μας δεδομένου πως είμαστε επιρρεπείς σε εποχικές  ιώσεις.

Μέλημά μας είναι  η θωράκιση της υγείας μας καθώς και της οικογένειάς μας.

Μέσω της τροφής και των βιταμινών που λαμβάνουμε μπορούμε να συμβάλουμε στη διατήρηση της ενέργειάς μας και να θωρακίσουμε το σώμα μας έτσι ώστε να είναι υγιές και να αντέχει στις καιρικές μεταβολές και στη στην πιο στενή επαφή μας με  κόσμο σε κλειστούς χώρους.

Ποιες όμως είναι οι οι 7 top τροφές του χειμώνα που θωρακίζουν την υγεία μας;

1. Παντζάρια:

Ένα ωμό παντζάρι έχει μόνο 35 θερμίδες 5.5γρ. ζάχαρης και είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φολικό οξύ. Το χειμώνα τα παντζάρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί παρέχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που κρατούν το ανοσοποιητικό μας ισχυρό.

2. Λαχανάκια Βρυξελλών:

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ (για τα κόκαλα) και C (για λαμπερό δέρμα και αντιγηραντική δράση). Μια κούπα λαχανάκια Βρυξελλών, επίσης, σας δίνει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου και το 13% των φυτικών ινών.

3. Κουνουπίδι:

Βιταμίνη C και K, σίδηρος, φυτικές ίνες, ποτάσιο για τους μυς και βιταμίνες Β, όλα τα έχει αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην δύναμη των μαλλιών μας, στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του σώματός μας.

4. Κλημεντίνες:

Αυτό το φρούτο-μίξη πορτοκαλιού και μανταρινιού είναι πανεύκολο να καθαριστεί και αποτελεί το πιο εύκολο σνακ για κάθε στιγμή. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, καθώς και ασβεστίου και κάλιο.

5. Αχλάδια:

Ένα κάπως παραμελημένο φρούτο που όμως κάνει «μαγικά». Είναι από τα πιο υψηλά σε περιεκτικότητα φυτικών ινών φρούτα (ένα μεσαίο αχλάδι περιέχει 6γρ. φυτικές ίνες) που βοηθά στον έλεγχο του ζαχάρου και στην απώλεια κιλών. Επίσης περιέχει και αυτό μεγάλη ποσότητα βιταμινών C, Β και Κ, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.

6. Κοτόσουπα:

Όχι μόνο μας παρέχει τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να καταπολεμήσει τους ιούς, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και τη φλεγμονή που προκαλεί συμπτώματα όπως η ρινική καταρροή.

7. Μέλι:

Το μέλι μπορεί να απαλύνει τον πονόλαιμο, ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, των βακτηρίων και των μυκήτων. Αποφύγετε να δώσετε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους, καθώς το ανοσοποιητικό τους δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να καταπολεμήσει την παιδική βοτουλίαση, η οποία μπορεί να προκληθεί από το μέλι.

Δείτε ακόμη:

H δίαιτα της Δέσποινας Βανδή για να χάσετε λίπος

Comments

comments