“Σκέφτομαι να κάνω αγωγή! Μου έλεγε ότι θα χωρίσει αλλά περιμένει δεύτερο παιδί…”

istoria

Πόσο μου αρέσουν οι ιστορίες σας… μιλάνε στη ψυχή. Δε ξέρετε πόσο λυτρωτικό είναι να μπορείς να ακουμπήσεις τις σκέψεις σου και ό,τι σε πλήγωσε και να αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι το μοναδικό άτομο που τραβάει “κουπί”…

Η δική μου η ιστορία τραβάει εδώ και ένα χρόνο. Νιώθω αηδιασμένη με τον εαυτό μου γιατί έκανα δεσμό με έναν παντρεμένο και πλήγωσα τον εαυτό μου και μια άλλη γυναίκα που δεν μου έφταιξε σε τίποτα.

Το κάθαρμα-ο δεσμός μου που έγινε θηλιά και με έπνιξε- θα ήθελα να το καταγγείλω για απάτη εις βάρος μου αλλά και εις βάρος της συζύγου του που έπεσε θύμα της πλεκτάνης του.

Σκέφτομαι μάλιστα σοβαρά να του κάνω αγωγή, γιατί δεν είναι σωστό να παίζει κανείς με τη ψυχή και τη ζωή μας.

Ο άντρας αυτός έλεγε σε μένα πως είναι στα χωρίσματα με τη γυναίκα του. Μάλιστα μου παρουσίαζε πως το επικείμενο διαζύγιό τους ήταν απολύτως φιλικό και ο ίδιος είχε μιλήσει στη σύζυγό του για  μας.

Έλεγε συνεχώς σε μένα πως όταν γνωριστήκαμε ήδη η σχέση τους είχε τελειώσει και κάνει τον κύκλο της. Τον πίστεψα γιατί ήμουν αφελής.

Τον άντρα αυτόν τον αγάπησα και τον εμπιστεύτηκα.

Το οξύμωρο μάλιστα ήταν πως είχε μεγάλη ελευθερία κινήσεων, έμενε συχνά στο σπίτι μου, ήξερε την οικογένειά μου και τις παρέες μου. Πώς το κατάφερνε; Δε ξέρω πραγματικά…

Ο δεσμός μου είχε εισβάλει σα σίφουνας και είχε πάρει θέση στην καθημερινότητά μου. Αναρωτιέμαι πώς και με ποιο τρόπο κοιμόταν τα βράδια. Πώς πουλούσε αγάπη, όνειρα και ελπίδες; Μου μιλούσε για μέλλον… ποιο μέλλον;

Αφού με τη γυναίκα του είναι μια χαρά και τώρα περιμένουν το δεύτερο παιδάκι τους!

Καμία κρίση δεν είχε η σχέση τους. Απλά ο κύριος ήταν μπερμπάντης και χωρίς ίχνος ηθικής. Δούλευε ψηλό γαζί δύο γυναίκες που έκαναν το σφάλμα να τον αγαπήσουν και να τον τιμήσουν.

Την εγκυμοσύνη  την έμαθα όταν εντελώς τυχαία πήγα στη γυναικολόγο μου. Δίπλα μου καθόταν η εν λόγω κυρία και μιλούσε στο τηλέφωνο με τον άντρα της. Σε μια αίθουσα αναμονής ακούς χωρίς να το θέλεις τα πάντα.

Τον ζήτησε στο τηλέφωνο με το επώνυμό του. Στη συνέχεια άρχισαν να μιλούν και το μικρό του όνομα ταίριαζε στο όνομα του εραστή μου.

Τότε κατάλαβα πως το σύμπαν συνωμοτεί εις βάρος μου. Της έπιασα την κουβέντα και ανταλλάξαμε τηλέφωνα με πρόσχημα μια εκδούλευση.

Φρόντισα να την καλέσω στο σπίτι μου και να είναι παρόν χωρίς να το ξέρει ο δεσμός μου.

Εκεί αποκαλύφθηκαν  όλα…

Τον άνθρωπο αυτόν τον καταριέμαι. Με διέλυσε και με έκανε να είμαι μια πρόστυχη και χωρίς ήθος γυναίκα.

Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω τη γυναίκα του και να φανώ τουλάχιστον κυρία σ’ αυτήν. Απλά δε ξέρω πώς να το κάνω…

H εξομολόγηση μίας φίλης – αναγνώστριας για την σχέση της με τον καλύτερό της φίλο…

«Πώς και γιατί χάλασε μια φιλία και κουμπαριά μετά από 30 χρόνια»

Comments

comments