Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, σίδηρο, φυτικές ίνες, τρυπτοφάνη και κάλιο, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και μάλιστα βοηθά στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, κυρίως του πνεύμονα και πιθανώς και του παγκρέατος.
Πώς θα φτιάξουμε εύκολη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς ζάχαρη, για να την απολαύσουμε όλοι στην οικογένεια χωρίς τύψεις;
Υλικά που θα χρειαστούμε:
βερίκοκα όσα κιλά θέλετε
stevia ή ζάχαρη σε ίση ποσότητα με το βάρος του φρούτου
λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού
Παρασκευή:
Πλένουμε τα βερίκοκα (τα οποία πρέπει να είναι ώριμα) καλά τα ανοίγουμε βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα βάλουμε σε νεροπότηρο να μετρήσουμε την ποσότητα για να υπολογίσουμε την ζάχαρη.
Αν λοιπόν βγούνε π.χ έχουμε 6 ποτήρια βερίκοκα ψιλοκομμένα προσθέτουμε 5 ποτήρια ζάχαρη και ούτω καθ εξής δηλαδή όσα ποτήρια βερίκοκα τόση ζάχαρη σε ποτήρια μείον ένα ποτήρι.
Βάζουμε λοιπόν τα βερίκοκα στην κατσαρόλα από πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που περίπου 20 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και σε λίγα λεπτά αποσύρουμε την μαρμελάδα από την φωτιά.
Όταν κρυώσει την φυλάμε σε βάζα και εγώ την βάζω στο ψυγείο !!
Πηγή φωτογραφίας: mageirikikaisintages.blogspot.gr
Σας αρέσουν οι πατάτες; Εγώ πεθαίνω!!! Δείτε δύο συμβουλές και γίνεται η… βασίλισσα της κουζίνας!
2 απλά μυστικά για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ και τραγανές πατάτες φούρνου!