Πίτα με το Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι που μας περίσσεψε

recipe_main_akis-petretzikis-pita-me-arni

 

 

Κάθε χρόνο στα σπίτια μας το Πάσχα, περισσεύει ψητό αρνάκι ή κατσικάκι.

Μια καλή ιδέα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι το αρνί που μας περίσσεψε, να το χρησιμοποιήσουμε μαζί με λίγα χορταρικά και ένα – δυο τυριά, για να φτιάξουμε μια ωραία πίτα.

 

 

Κρεατόπιτα με το Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι που μας περίσσεψε

 

Υλικά

 

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κιλό ξεκοκκαλισμένο αρνάκι ή κατσικάκι
  • 200 γραμ. κασέρι ή έμενταλ ή ρεγκάτο σε κύβους
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί ή κονιάκ
  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε, τα κρεμμύδια και το μάραθο ή τον άνηθο.

Βάζουμε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας, για 3′ – 4′.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ.

Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους.

Πίτα με το Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι που μας περίσσεψε – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Πίτα με το Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι που μας περίσσεψε – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, στη συνέχεια τη γραβιέρα ή την κεφαλογραβιέρα, κι από πάνω το κρέας, αφού κρυώσει και δεν έχει υγρά.

Τέλος, ρίχνουμε το κασέρι ή το έμενταλ ή το ρεγκάτο, κομμένο σε κύβους.

Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, τα κάνουμε κόθρο και τη χαράζουμε σε κομμάτια.

 

Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

 

Πηγή

Comments

comments