Γυρίστε το χρόνο πίσω: Ψυχολογία

10863754_10205647005961016_2097509191_n

Φτάσαμε αισίως στο τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού μας, στην ψυχολογία. Η ψυχολογία παίζει σημαίνοντα ρόλο στη ζωή μας. Μία αρνητική διάθεση μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις εργασιακές επιδόσεις αλλά και την σωματική μας ευεξία. Ειδικά τώρα τις γιορτινές μέρες αρκετοί άνθρωποι διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα και πέφτουν σε ένα είδος συναισθηματικής χειμερίας νάρκης. Συνηθέστερα αίτια για τη «μελαγχολία των γιορτών» (Holiday Blues) είναι οι κοινωνικές-οικογενειακές υποχρεώσεις, οι εξιδανικευμένες προσδοκίες , η ενδοσκόπηση της χρονιάς και η οικονομική στενότητα.

Πώς να νικήσουμε αυτήν την νταουνίλα; Ακολουθούμε βήμα-βήμα τον οδηγό αισιοδοξίας για να απελευθερωθούμε από τα ”δεσμά” της απαισιοδοξίας.. Όπως υποστήριζε και ο Γάλλος φιλόσοφος Émile Chartier ”Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης ”. Αναλογιστείτε τα πλεονεκτήματα μίας αισιόδοξης στάσης . Σύμφωνα με μελέτες οι αισιόδοξοι είναι πιο υγιείς, πιο αποτελεσματικοί, πιο δημιουργικοί, αναρρώνουν γρηγορότερα και πετυχαίνουν υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Αφιερώσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στο να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω προτού μπει ο νέος και βγήκαμε νικήτριες. Αυτή η γραμμή τερματισμού αποτελεί ταυτόχρονα και μία νέα αρχή. Αντικρύζουμε τον καθρέφτη και βλέπουμε τον καλύτερο μας εαυτό να χαμογελάει.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!